Reguli de baza pentru a absorbi fierul din vegetale:
-
Kudika
Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt...
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
Ardeiul este bogat atat in vitamina C, cat si in potasiu, iar spanacul este bogat in fier. Puteti consuma aceste alimente in salate de exemplu sau chiar in smoothie-uri.
Portocala, dar si citricele in general sunt bogate in vitamina C, iar brocoli contine o cantitate insemnata de fier. Puteti consuma brocoli preparat la aburi cu felii de portocale taiate cuburi pe care le puneti la final, fara a le prepara termic. Puteti folosi aceasta combinatie si in salate sau chiar la prepararea unor garnituri de legume.
Kale + rosiiRosiile sunt bogate in vitamina C, antioxidanti si carotenoide, iar kale este foarte bogata in minerale precum fier, magneziu, calciu, zinc. In aceasta combinatie frunzele de kale si rosiile pot fi folosite in salate, in smoothie-uri, dar si in alte preparate vegane.
Iti recomandam si articolul: Varza KALE: 10 MIRACOLE pentru sanatate
Ciocolata neagra este bogata in minerale si antioxidanti, dar si in cafeina, iar capsunele sunt pline de vitamine, fiind o binecuvantare a naturii pentru persoanele care nu prezinta alergie la acestea. Cine ar refuza o asa combinatie delicioasa si totodata sanatoasa? Ca o mentiune, aceasta combinatie alimentara este cunoscuta ca avand si efecte afrodiziace.
Linte + lamaieVa recomandam sa consumati supa-crema de linte pe care sa o acriti atunci cand este racita, cu zeama de lamaie. Veti obtine o supa cu un gust excelent, o aroma aparte si totodata veti absorbi peste 15% din fierul continut de linte (un aliment bogat in minerale).
Desigur, aceste alimente le puteti consuma si in alte combinatii, in functie de creativitatea voastra.
Citeste si articolul: Beneficiile tipurilor de linte
Spune-ti parerea!