Setari Cookie-uri

Ce NU stiai despre FLORILE si FRUCTELE de soc

Socul (Sambucus nigra) infloreste in lunile mai-iunie si este recunoscut pentru florile sale parfumate din care se obtine o bautura populara numita socata, dar si din pricina fructelor sale dulci-acrisoare, de culoare neagra.

Atat florile de soc, cat si fructele de soc pot fi folosite in sporirea sanatatii si a starii de bine.

Florile de soc – beneficii pentru sanatate

In aromaterapie parfumul florilor de soc este un tonic cerebral si un puternic antidepresiv. Terapeutii recomanda uleiul din flori de soc atat pentru efectele sale aromaterapice, cat si pentru calmarea durerilor reumatice, tratarea arsurilor solare si afectiunilor dermatologice.

Uleiul din flori de soc mai este recomandat in combaterea celulitei, in psoriazis, acnee si dermatite atopice.

flori de soc beneficii

Beneficiile socatei si ale ceaiului din flori de soc

Ceaiul de soc este folosit din timpuri stravechi pentru beneficiile sale, amerindienii utilizand aceasta bautura pentru tratarea febrei si a durerilor articulare. Studii de ultima ora certifica beneficiile florilor de soc in tratarea bolilor cauzate de virusuri, in special cele gripale sau cu impact asupra aparatului respirator.

Citește și:

Va recomandam si articolul: Cea mai buna reteta de SOCATA

Ceaiul de soc mai este folosit si in cure de slabire, in cataplasme pentru combaterea celulitei, in scaderea febrei, in tratarea durerilor reumatice (se recomanda bai fierbinti pe incheieturi cu ceai de soc) si in detoxifierea organismului.

Ceaiul de soc prezinta de asemenea efecte laxative, ajutand in detoxifierea colonului si combaterea constipatiei.

reteta socata flori proapete si beneficii

Prin efectele sale diuretice, ceaiul de soc ajuta la eliminarea produsilor de metabiolism din sange prin urina si curata rinichii, prevenind aparitia pietrelor (litiaza renala) sau nisipului la nivelul rinichilor. Ceaiul de soc poate fi folosit ca adjuvant in tratarea infectiilor urinare.

Ceai de soc puteti achizitiona din magazinele Vegis.ro

Aceleasi beneficii ca cele ale ceaiului de soc le prezinta si socata, cu mentiunea ca aceasta este o bautura la care se adauga si proprietatile probiotice. Puteti pastra flori de soc in congelator sau le puteti usca, urmand astfel a le folosi pe tot parcursul anului. Citeste continuarea articolului in pagina 2 >>

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.