Setari Cookie-uri

Anxietatea - remedii naturiste

Anxietatea, stare afectiva caracterizata printr-un sentiment de insecuritate, de tulburare, difuz. Adesea folosit ca sentiment al angoasei, termenul anxirtate se deosebestre de cel dintai prin absenta modificarilor fiziologice (senzatia de sufocare, transpiratie, accelerarea pulsuliui..),care nu lipsesc niciodata in cazul angoasei.

Alimente care va linistesc

Aminoacidul triptofan are un efect calmant asupra creierului, pentru ca aceasta substanta este transformata in serotonina, un transmitator chimic cu actiune linistitoare. Majoritatea alimentelor care contin proteine contin si triptifan. Totusi el este mai bine asimilat in prezenta carbohidratilor. Iata cateva combinatii:

-Lapte cu biscuiti.
- Sandvici cu carne de curcan sau cu branza.

Tratament

Daca suferiti de anxietate acuta, s-ar putea sa aveti nevoie de ajutorul unui specialist, dar exista si mai multe lucruri pe care le puteti face singur.

Autocunoasterea: Unele persoane sunt din fire inclinate sa-si faca griji. Altora, este posibil ca un eveniment din trecut sa le provace predispozitia spre anxietate. In acest caz , primul pas este incercarea de a indentifica respectivul eveniment. De exemplu, parintii exagerat de protectori, care te previn permanent asupra riscurilor si primejdiilor inerente intr-o viata normala, pot sa transmita mai departe propriile temeri. O alta posibilitate este sa fi trecut printr-o experienta traumatizanta. Oamenii anxiosi au deseori o imaginatie foarte bogata si prevad toate posibilele consecinte neplacute sau dezastruoase ale oricarei actiuni, si nu se pot stapani sa nu se gandeasca la ele. Daca suferiti de o fobie, de exemplu frica exagerata de zborul cu avionul , va veti fixa angoasa asupra acestei fobii, dar nu este o situatie mai usor de controlat decat anxietatea generalizata. Incercati mai degraba sa ajungeti la cauzele profunde care va provoaca anxietatea, cu ajutorul unui prieten intelegator.

Hiperventilatie


Cand suferiti de anxietate si mai ales in atacuri de panica, respiratia devine rapida si de superficiala. Aceasta este hiperventilatia. Nivelurile normale ale oxigenului si bioxidului carbon din corp sunt perturbate. Pentru a le corecta, asezati-va, puneti o mana pe partea superioara a abdomenului si respirati rar. Mana se misca in sus de fiecare data cand inhalati aer. Aceasta “respiratie abdominala” va ajuta sa incetiniti respiratia si sa o faceti mai profunda.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.