Setari Cookie-uri

Anxietatea - remedii naturiste

Anxietatea, stare afectiva caracterizata printr-un sentiment de insecuritate, de tulburare, difuz. Adesea folosit ca sentiment al angoasei, termenul anxirtate se deosebestre de cel dintai prin absenta modificarilor fiziologice (senzatia de sufocare, transpiratie, accelerarea pulsuliui..),care nu lipsesc niciodata in cazul angoasei.

- Practicati relaxarea musculara progresiva

Gandirea pozitiva: Folosirea afirmatiilor ajuta la reprogramarea gandurilor, astfel incat accentul sa se puna pe aspectele pozitive ale propriei vietii si personalitati, si nu pe cele negative. Creati faze scurte, specifice situatiei. Repetati-va: “Sunt potrivit pentru acest loc de munca”, daca va pregatiti de un interviu, sau “Ii cunosc si imi plac toti cei care vin la petrecerea asta”, daca va intimideaza grupurile mari de oameni. Rostiti fraza cu voce tare sau scrieti-o de cateva ori.

Acest tip de exercitiu face parte din terapia cognitiva, care urmareste schimbarea reactiilor naturale sau instinctive mai curand decat intelegerea cauzelor lor. De exemplu, terapeutul s-ar putea sa va incurajeze sa gasiti explicatii potrivite pentru comportamentul altora: cunoscutul care v-a ignorat in magazin nu a facut asta pentru ca nu va simpatizeaza, ci pentru ca nu v-a observat sau era preocupat de ceva. O data ce ati prins ideea, puteti sa o folositi singuri, sa recunoasteti automat reactiile negative drept ceea ce sunt si sa le inlocuiti cu unele mai constructive, pozitive si realiste.

Dieta: Anxietatea scade sau creste apetitul. Alegeti alimente bogate in complexul de vitamine B, vitamina E , calciu si magneziu, avand in vedere ca lipsa acestora poate contribui la anxietate. Reduceti portia de zahar si mancati mai putine alimente pe baza de faina alba . Evitati alcoolul si bauturile cu cofeina. In locul lor beti apa de izvor, sucuri de fructe sau ceaiuri de plante.


Aromaterapie: Daca sunteti incordat fizic, masati-va umerii cu uleiuri esentiale sau adaugati-le in baie sau in vaporizator.

- Pentru a prepara un ulei de masaj, adaugati cate 2 picaturi de uleiuri de geraniu, levantica, si santal si 1 de busuioc la 2 lingurite de ulei vegetal presat la rece, cum ar fi uleiul de migdale dulci sau de masline. In primele 20 de saptamani de sarcina omiteti uleiul de busuioc.

- Puneti cateva picaturi de ulei de geraniu sau de levantica in baie ori intr-un bol cu apa foarte fierbinte si inhalati vaporii parfumati timp de cinci minute.

Fitoterapie:

- Beti o cana cu ceai de verbina, ovaz salbatic sau ginseng de trei ori pe zi timp de doua sau trei saptamani. Aceste plante au un efect regenerativ asupra sistemului nervos.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.