Setari Cookie-uri

Lamaia

Lamiia este fructul arborelui Citrus limon. Ea este foarte des intilnita in alimentatie, in cosmetica si in practica farmaceutica datorita diferitilor compusi chimici pe care ii contine. Lamiia reprezinta un exemplu in care granita dintre aliment si remediu este foarte putin vizibila.

Citeva picaturi de zeama de lamiie puse intr-un litru de apa, o dezinfecteaza si ii da un gust bun. Datorita uleiului volatil, lamiile maresc forta de aparare a organismului in bolile infectioase si sunt bactericide in infectii digestive si respiratorii. Fiind hipoglicemiante, lamiile intra in regimul diabeticilor. Sucul de lamiie este activ in diatezele urice (artritism, guta, reumatism).

Pentru lipsa de calciu se prepara o lamiie de la care se ia sucul si o coaja de ou. Se macereaza o saptamina si se adauga miere dupa gust. Se iau 3 lingurite pe zi.

Uleiul din coaja lamiilor reda culoarea pielii miinilor, patata cu sucuri de fructe sau de zarzavaturi.Conform aromoterapiei (terapia cu uleiuri aromatice) uleiul este indicat in afectiuni circulatorii (anemie, degeraturi, varice), in afectiuni digestive (diabet, litiaza biliara, gastro-enterita), in afectiunile de ficat, varsaturi, litiaze, in afectiuni ale capului (migrene), laringita, tonifiant gingival, sinuzita si in afectiuni ale aparatului respirator (astm, bronsita).


Un articol de Teodosiu Mircea, Farmacist primar

Sursa:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.