Trateaza-te cu remedii homeopate

Homeopatia este o stiinta medicala ce trateaza bolile prin metode care simuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului, folosind medicamente preparate din substante de origine minerala, vegetala si animala prin procedee specifice in laboratoare farmaceutice specializate.

Homeopatia este o stiinta medicala ce trateaza bolile prin metode care simuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului, folosind medicamente preparate din substante de origine minerala, vegetala si animala prin procedee specifice in laboratoare farmaceutice specializate.

Termenul de “homeopatie” deriva din grecescul “homeos”, insemnand similar si “pathos”, care inseamna boala.

Homeopatia este o metoda medicala ce trateaza o boala cu un agent diluat care la un subiect sanatos produce simptomele similare unei boli anume (dar nu produce si boala). Principiul a fost remarcat inca de Hipocrate care a observat ca administrarea in doze foarte mici a anumitor plante medicinale produce aceleasi simptome cu administrarea unor substante toxice sau cu simptomele produse de o boala. Adevaratul parinte al homeopatiei este insa medical german Christian Samuel Hahnemann (1755-1843) care o observat ca dozele mari dintr-un remediu indicat agraveaza conditia bolnavului si a inceput sa studieze aceste aspecte. El a facut dilutii repetate din remediile respective, adica a luat o picaturta din remediu peste care a adaugat 99 de picaturi de apa distiliata. Din dilutia obtinuta a luat din nou o picatura peste care a adaugat iarasi 99 de picaturi de apa distilata si tot asa (30 de dilutii repetate), pana s-a ajuns la dilutii ce aveau o concentratie foarte mica dintr-un remediu. Aceste remedii le-a incercat pe el insusi si a notat foarte amanuntit simptomele pe care dilutiile le produc asupra organismului. A sesizat ca aceste simptome sunt similare unor boli. Aceasta similitudine sta la baza pricipiilor homeopate. Un remediu homeopat se indica unui pacient care are aceasi simptomatologie a bolii cu cea produsa de remediul respectiv. Studiile au fost mai apoi preluate si de alti medici si s-a ajuns ca astazi foarte multe boli sa beneficieze de un tratament homeopat.

Care este principiul de tratament al homeopatiei?

Cum spuneam mai sus, homeopatia are la baza principiul similitudinii. Mai exact, un remediu homeopat contine o substanta destul de toxica pentru organism, dar in cantitati atat de mici incat doar stimuleaza functia de aparare a organului asupra caruia actioneaza, fara insa a il afecta. Este ca o alarma falsa. Astfel stimuleaza la maxim capacitatea naturala a organismului de a se vindeca.
Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri