Soia este o planta tot mai des folosita in industria alimentara si in cadrul tratamentelor naturiste datorita beneficiilor sale numeroase. Tot mai multe alimente contin preparate din soia, spre exemplu uleiul de soia este continut in margarina, concentratul de soia este folosit pentru consistenta sosurilor, pentru a creste nivelul proteic in unele mancaruri, lecitina din soia (emulsificatorul E322) este unul dintre cei mai des folositi aditivi alimentari etc. Efectele benifice ale acestei plante evidentiate in urma unor studii de specialitate au crescut interesul pentru introducerea ei in unele regimuri sau diete pe care trebuie sa le urmeze anumiti bolnavi, dar si oamenii sanatosi. Ca si continut, soia are la fel de multe proteine ca si carnea, si de aceeasi calitate. Contine, de asemenea, fier si complexul de vitamine B, este o sursa bogata de fibre (scade nivelul colesterolului), contine si izoflavonoide, care fac parte din familia fitoestrogenilor (estrogeni naturali, din plante) care se gasesc si in naut, seminte, vin rosu, ovaz si in legumele cu pastai. Care sunt beneficiile consumului de soia?
Afla care sunt beneficiile consumului de soia
Soia este o planta tot mai des folosita in industria alimentara si in cadrul tratamentelor naturiste datorita beneficiilor sale numeroase. Tot mai multe alimente contin preparate din soia, spre exemplu uleiul de soia este continut in margarina, concentratul de soia este folosit pentru consistenta sosurilor, pentru a creste nivelul proteic in unele mancaruri, lecitina din soia (emulsificatorul E322) este unul dintre cei mai des folositi aditivi alimentari etc.
Kudika
Spune-ti parerea!