Setari Cookie-uri

Poziti de somn care iti afecteaza sanatatea

Ne petrecem o treime din viata dormind, insa, cu toate ca stiu ca somnul este benefic, multi oameni nu realizeaza ca, nu doar cantitatea si calitatea somnului conteaza, ci si pozitia in care dormim.

Dormitul pe spate

Dormitul pe spate

Benefica pentru: Artrita

Rea pentru: Astm, sforait, boli de inima


Dormitul pe spate este benefic pentru cei care sufera de artrita sau dureri la incheieturi pentru ca distribuie greutatea corporala in mod egal pe toate partile corpului, sustine Sammy Margo, terapist si autorul cartii “Ghidul unui somn bun”.

Insa, aceasta pozitie este cunoscuta pentru agravarea sforaitului – maxilarul si limba sunt relaxate, iar caile de aer devin mai inguste datorita gravitatei, iar astfel apar vibratiile cauzate de respiratia grea.

Studiile arata ca oamenii care dorm pe spate au un aport de oxigen mult mai mic in sange ceea ce este ingrijorator pentru cei care sufera de probleme de inima si probleme la plamani”, sustine doctorul David Eccleston, din Birmingham, specialist in probleme de somn.

Oamenii care dorm pe spate respira mult mai repede, iar corpul tinde sa fie privat de oxygen. Acest lucru poate cauza astm si probleme de circulatie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.