Setari Cookie-uri

Analize medicale pentru COLESTEROL si alte grasimi din sange

Stiati ca in sangele nostru circula mai multi nutrienti, intr-o stare chimica ce permite cedarea acestora tesuturilor? Printre acesti nutrienti circula si molecule de grasimi importante pentru metabolismul lipidic.

Analize medicale explicate: colesterolul, trigliceridele si fractiunile lipdice

Analize medicale pentru grasimile din corp

Trigliceridele - aceste lipide au multe roluri si totodata rezulta din multe procese, astfel incat am putea dedica zeci de pagini rolurilor si semnificatiilor valorilor acestora.

Analize medicale explicate: colesterolul, trigliceridele si fractiunile lipdice

Colesterol marit

Valorile normale ale colesterolului sunt sub 200, iar atunci cand la analizele de sange apar valori mai mari este util sa dozam si celelalte fractiuni lipidice, dar si trigliceridele pentru a ne orienta mai usor si mai bine. Valorile crescute ale colesterolului arata un risc cardiovascular ridicat, precum si o alimentatie dezechilibrata, obezitate etc.

Colesterol scazut

Valorile sun 100 ale colesterolului ridica se asemenea semne de alarma. Trebuie sa stiti ca acest colesterol nu provinde in totalitate din alimentatie, ci este sintetizat si de catre ficat. Valori atat de mici ale colesterolului pot sa arate de exemplu o insuficienta hepatica severa (ciroza hepatica de exemplu).

Citește și:

HDL - crescut

HDL crescut nu reprezinta chiar o tragedie tocmai pentru ca prezinta efecte protective pentru bolile cardiovasculare. Pentru ca HDL sa aiba efect protectiv se considera ca valorile ar trebui sa fie peste 45 la femei si peste 55 la barbati.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.