Setari Cookie-uri

Analize medicale pentru COLESTEROL si alte grasimi din sange

Stiati ca in sangele nostru circula mai multi nutrienti, intr-o stare chimica ce permite cedarea acestora tesuturilor? Printre acesti nutrienti circula si molecule de grasimi importante pentru metabolismul lipidic.

Analize medicale explicate: colesterolul, trigliceridele si fractiunile lipdice

HDL scazut

Valorile scazute HDL, chiar si in parametrii normali dar spre limita inferioara, arata riscul pentru boala aterosclerotica si dezvoltarea bolilor cardiovasculare. O valoare HDL sub limita de laborator va fi evidentiata ca RISC CRESCUT de boala aterosclerotica si deci de dezvoltarea unor boli de inima, hipertensiune arteriala, infarct miocardic, accident vascular cerebral etc. Valorile scazute ale HDL ar trebui sa le considerati ca semnal de alarma chiar daca celelalte valori lipidice sunt normale.

LDL crescut

Reprezinta un real factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Daca se asociaza (ceea ce se intampla frecvent) cu alte modificari privind si celelalte lipide din sange, adeasea medicul prescrie tratament si este recomandat ca persoana in cauza sa isi schimbe stilul de viata intr-unul sanatos.

Citește și:

VLDL crescut

VLDL arata, ca si valorile crescute ale LDL-ului, riscul ridicat pentru dezvoltarea afectiunilor cardiovasculare, dar si pentru tensiune arteriala, infarct miocardic, accident vascular cerebral si alte urmari ale acestor afectiuni.

Trigliceride valori crescute (hipertrigliceridemie)

Trigliceridele crescute pot ridica suspiciunea de diabet la o persoana nediagnosticata inca si de asemenea pot sugera risc pentru diabet. Tot hipertrigliceridemie intalnim si la pacientii cu diabet zaharat netratat (chiar si cand pacientii nu isi iau acasa medicatia).

De asemenea trigliceridele crescute apar si dupa un infarct miocardic recent sau dupa un accident vascular cerebral care a avut loc recent.Tot trigliceridele crescute pot arata risc pentru infarct miocardic si accident vascular cerebral daca acestea nu s-au produs inca - trebuie deci luate masuri preventive si curative.

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.