Setari Cookie-uri

Leacuri garantate pentru MAHMUREALA

Petrecerile sunt minunate, insa si mai bine ar fi daca a doua zi nu s-ar face simtite efectele excesului de alcool. Iar daca nici de Revelion nu ne permitem sa gustam din bauturile bahice, atunci cand?

Desi moderatia este recomandata, totusi sunt persoane care se pot simti rau si de la un singur pahar de vin sau de bere.

Leacuri care combat mahmureala

Combate mahmureala: bea apa

Alcoolul deshidrateaza puternic, de aceea consumul de apa este obligatoriu. Si nu ne referim la apa minerala, sifon etc., ci pur si simplu la apa plata. Poti sa adaugi si cateva lingurite de zeama de lamaie, aceasta este un bun tonic hepatic si accelereaza functiile ficatului.

Ideal este sa consumati apa alaturi de alcool, pentru a reduce efectele acestuia sau sa beti minim un litru de apa inainte de culcare.

Durerile de cap apar atat din cauza alcoolului, cat si a deshiratarii. De aceea primul pas in tratarea mahmurelii consta in consumul de apa.

Combate mahmureala: consuma banane

Este indict sa nu consumi fructe, exceptia o reprezinta lamaile si bananele. Bananele au un continut ridicat in potasiu si magneziu, dar si nutrienti care faciliteaza procesele metabolice ale organismului. De asemenea bananele sunt fructe dulci, iar “dulcele” accelereaza reluarea functiilor cerebrale si alunga durerea de cap. Nu este indicat insa sa consumati mai mult de 2 banane.

Citește și:

Foto: mahmureala leacuri@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.