Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste pentru hemoroizi

O patologie des intalnita cu care multi oameni se confrunta in special datorita regimului de viata actual este reprezentata de hemoroizi.

O patologie des intalnita cu care multi oameni se confrunta in special datorita regimului de viata actual este reprezentata de hemoroizi.

Hemoroizii nu sunt, asa cum de multe ori am auzit, excrescente carnoase la nivelul anusului. Hemoroizii sunt reprezentati de dilatarile venelor care in mod normal se gasesc la nivelul canalului anal. Aceste vene, din diferite motive, se dilata prin cresterea presiunii sanguine. Dilatatiile sunt progresive, pana ajung sa prolabeze in exteriorul canalului anal (se exteriorizeaza). Daca hemoroizii sunt afectati in mod permanent, ca de exemplu in constipatia cronica, ei se maresc si sunt impinsi treptat in afara anusului.


Care este rolul hemoroizilor?

Venele hemoroidale au rolul, in conditii normale, de a mentine continenta anala, astfel nici scaunele, indifierent daca sunt normale sau diareice, si nici flatulatiile sa nu se poata exterioriza involuntar.

Care sunt cauzele ce favorizeaza hemoroizii?

Cauzele sunt multiple, in general toate acele cauze care duc la cresterea presiunii sangelui in aceste vene. Iata cateva din cele mai importante cauze:

  • Fumatul
  • Cresterea in greutate
  • Stresul
  • Sedentarismul si lipsa exercitiilor fizice
  • Alimentatia necorespunzatoare, in special in carne si alimente satioase fara a consuma si fructe si legume sau alimente care contin fibre (tarate, iaurturi, legume etc). Rolul fibrelor este de a se dilata la nivel intestinal (daca ati baut suficiente lichide) si de a stimula prin volumul lor miscarile intestinului (peristaltismul), usurand digestia si mentinand activitatea normala a celulelor intestinale, favorizand absorbtia nutrientilor si efectuarea scaunelor la intervale normale de timp (deci previne si constipatia)
  • Constipatia cronica si eforturile de defecatie (de a avea scaun)
  • Diferite afectiuni, cum ar fi cele hepatice grave, tusitorii cronici etc.
  • Exces de cafea, ciocolata, bauturi cofeinizate

Care sunt simptomele hemoroizilor?

Cel mai important simptom relatat de pacinet si pentru care se si prezinta la medic este reprezentat de durere. Uneori hemoroizii sunt atat de durerosi incat pacientii evita sa mai aiba scaun.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.