Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste pentru hemoroizi

O patologie des intalnita cu care multi oameni se confrunta in special datorita regimului de viata actual este reprezentata de hemoroizi.

De asemenea se pot obtine din aceste plante unguente foarte utile in ameliorarea acestei patologii. Iata cum se prepara: se maruntesc 50 de grame de plante peste care se toarna cateva picaturi de alcool cat sa le umezeasca. Se lasa apoi 24 de ore, dupa care se vor amesteca cu 250 de mililitri de ulei vegetal (ideal de masline) si se vor fierbe 3 ore. Se va separa sedimentul (ceea ce se depune la fundul vasului in care ati fiert amestecul) de ulei in care se va pune 30 de grame de ceara de albine pentru a-l stabiliza. Mai apoi se pune unguentul astfel obtinut in recipiente curate cu capac in care se va pastra in locuri racoroase. La fiecare criza dureroasa se va folosi acest unguent, insa nu timp indelungat ci doar cateva zile, caci are tendinta de a subtia pielea si de a sensibiliza mucoasa care se poate leza, aparand fisuri anale sau alte patologii mai grave.


Un alt tratament naturist indicat in ameliorarea hemoroizilor se face cu frunze de stejar. Se aleg aproximativ 20 de frunze de stejar care se vor fierbe la foc mic 10 minute in 250 de ml de apa. Se va acoperi vasul si se lasa la infuzat alte 10 minute. Dupa aceea cu aceasta solutie se fac spalaturi de sezut sau se pun comprese de mai multe ori pe zi pana la ameliorarea simptomatologiei.

Daca insa simptomatologia nu se amelioreaza, prezentati o secretie purulenta pe lenjerie sau sange atat in scaun cat si pe lenjeria intima este bine sa va prezentati la medic.

Un articol de Iulia D.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.