Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste pentru hemoroizi

O patologie des intalnita cu care multi oameni se confrunta in special datorita regimului de viata actual este reprezentata de hemoroizi.

Alte simptome sunt

  • Prezenta sangelui proaspat, in cantitati mici, in scaun (dar nu este un semn decisiv pentru hemoroizi, poate sa apara astfel de sangerari si in unele patologii rectale sau colonice)

  • Senzatia continua de presiune si stare de defecatie (de scaun)

  • Daca hemoroizii sunt in stadiu avansat, prolabarea acestora la nivelul canalului anal (exteriorizarea venelor dilatate), eventual cu suprainfectare, iar pacientii prezinta dureri mari si sangerari

  • Aparitia unei pete pe lenjerie, datorita secretiilor locale


Cum tratam hemoroizii?

In primul rand alimentatia si respectarea conditiilor igienice sunt de baza. Trebuie consumate alimente ca: legume, fructe, tarate, iaurturi cu fibre etc. si de asemenea sa se bea aproximativ doi litri de lichide pe zi (cantitatea este discutabila in functie de marimea corporala, de lichidele luate din alte alimente ca iaurturi, fructe, legume, important este sa va mentineti hidratarea, sa urinati de mai multe ori pe zi etc.).

Nu sunt indicate medicamente ca laxative (sunt iritante) si nici alimente precum cafea, dulciuri in cantitati mari. Trebuie evitata incordarea musculaturii abdominale la defecatie. Toate aceste masuri trebuie luate in considerare permanent, doar asa vor fi utile in ameliorarea hemoroizilor. Avand in vedre definitia acestora, este evident ca hemoroizii nu se vindeca. Doar chirurgical se pot indeparta, insa cu urmarile de rigoare. Indicat este si consumul de iaurturi care refac flora intestinala, ajutand la digestie si la obtinerea unui scaun usor si de consistenta normala.


Tratamente naturiste pentru hemoroizi

In crizele dureroase se folosesc aceste tratamente naturiste, evident asociate alimentatiei si hidratarii corecte a organismului.

Plantele indicate in aceasta patologie sunt: afin, alun (coaja alba), angelica, brustur, busuioc, castan, coada-soricelului, cretisoara, frasin, gorun, gutui (seminte), musetel, nalba, papadie, pedicuta si tataneasa.

Se poate face din aceste plante, in crizele dureroase, bai calde de sezut care vor ameliora durerea, iar daca sunt sangerari se vor folosi supozitoare cu propolis ce au efecte cicatrizante.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.