Setari Cookie-uri

Afectiuni de... toamna

Toamna este un anotimp frumos, romantic, plin de culori calde, pastelate, de arome si roade ale naturii. Cine nu apreciaza o plimbare pe un covor de frunze cazute? Totusi in privinta sanatatii toamna nu este un anotimp la fel de frumos pentru fiecare, caci in aceasta perioada isi fac aparitia simptomele unor patologii.

Cum tratam ulcerul gastro-duodenal?

Metoda de tratament este variata si in general individualizata pacientului. Se pot utiliza combinatii medicamentoase de tip antisecretorii, de eradicare a infectiei cu Helicobacter pylori, medicamente antiacide sau care stimuleaza protectia gastrica si factorii cu rol de pansament gastric etc. Daca patologia ulceroasa nu prezinta remedieri dupa patru saptamani de tratament se recurge la chirurgie.

Astmul bronsic

Astmul bronsic este o patologie ce se caracterizeaza prin crize de sufocare in care pacientul nu poate expira suficient aerul inspirat, in crizele puternici luand pozitie antalgica (pozitie care ii alina cat de cat suferinta) astfel incat sta aplecat, sprijinindu-se in maini (dispnee paroxistica expiratorie).

La baza acestei patologii se alfa o hiperreactivitate bronsica favorizata de diferiti factori: iritanti, de la locul de munca, toxici, alergici, infectiosi etc. Declansarea crizelor de astm poate avea la baza fie factori interni (acetil-colina, adrenalina, noradrenalina si histamina) sau externi (praful de casa, polenul, fulgii, mucegaiurile, fumul, pulberile industriale, vaporii, ceata, aerul rece etc).

Citește și:

Criza de astm bronsic debuteaza in special noaptea, dupa primele ore de somn, insa poate fi prezenta si ziua datorita expunerii la substante alergene sau iritante, datorita stresului sau efortului fizic intens.

Tipuri de astm bronsic:

In general astmul bronsic este clasificat ca fiind alergic sau non-alergic.

Astmul bronsic alergic: acesta mai este numit si astm uscat, nefiind asociat cu bronsita, iar debutul sau este in copilarie sau la pubertate, fiind declansat de un factor alergic ce produce o serie de modificari si eliberari ale unor medioatori chimici (acetil-colina, adrenalina, noradrenalina si histamina) care stau la baza patologiei astmatice. In general astmul bronsic alergic prezinta un teren alergic generalizat, copilul suferind fie de rinita alergica, eczeme, urticarii, febra fanului sau chiar migrene la contactul cu anumiti alergeni, IgE (imunoglobuline E) crescute etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.