Setari Cookie-uri

Cele 6 reguli fundamentale pentru sanatatea CREIERULUI

Atunci cand vorbim despre sanatatea creierului, includem practic in discutie tot ceea ce tine de stilul de viata, dar si de bagajul genetic.

Mai mult decat atat, nicotina face ca vasele mici sa se contracte, fluxul sanguin scazand si mai mult si efectele tocmai discutate fiind si mai mult accentuate. Se pare ca exista si alti factori daunatori asupra sistemului nervos favorizati indirect de fumat. Nici dependenta la nivelul sistemului nervos pe care nicotina o provoaca nu este de neglijat. Se pare ca mai multe mecanisme cerebrale si neuronale sunt perturbate de nicotina.

Alcoolul are efecte toxice clare asupra creierului, se observa si din starea pe care o produce (betia). Cinsumul zilnic de alcool, chiar si o jumatate de pahar, afecteaza in timp sistemul nervos.

Mentineti-va greutatea

Obezitatea este o boala cu multe efecte secundare si complicatii, iar tesutul gras este astazi considerat un organ care poate influenta negativ sanatatea daca este in exces. Prin urmare o regula simpla a sanatatii tuturor organlor, inclusiv a creierului, este aceea de a va mentine greutatea.

Citește și:

Daca micile modificari din dieta nu va sunt de ajutor, cereti sfatul unui nutritionist.

Cititi si: 8 CURIOZITATI despre CREIER pe care trebuie sa le cunosti!

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.