Setari Cookie-uri

Primul CREIER obtinut in laborator din CELULE STEM

Cercetatorii din Austria au reusit sa creeze in laborator un „creier in miniatura”

Studiile indica o crestere alarmanta a ratei de incidenta a cazurilor de tulburari din cadrul spectrului autismului, potrivit Autism Romania, Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism, care precizeaza ca prevalenta la baieti este de 4 ori mai mare decat la fete, tulburarea aparand in aceeasi masura in familii apartinind tuturor culturilor, claselor si conditiilor sociale, indiferent de nivelul de instruire al parintilor.

Potrivit unei statistici realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, Romania se afla printre primele locuri in Europa ca incidenta a tulburarilor psihice, iar 20% din populatia tarii sufera de o boala psihica.

"O problema care nu se poate vindeca medical in prezent afecteaza iremediabil o familie. Este important insa, sa se stie ca celulele stem constituie o sursa terapeutica valoroasa pentru medicina regenerativa, care poate oferi o speranta pentru un viitor cat mai bun copiilor dar si adultilor, suferinzi de tulburari precum autismul sau schizofrenia. Ne dorim ca familiile din toata tara sa apeleze la bancile membre ARBACS pentru recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical, in scopul de a beneficia de realizarile din ce in ce mai promitatoare, de la o luna la alta, ale stiintei", a precizat presedintele ARBACS.

Citește și:

Medicina Regenerativa este considerata avangarda medicinei secolului XXI, potrivit U.S. Department of Health and Human Services, si studiaza procesul prin care se creeaza tesuturi functionale, prin care se repara sau se inlocuieste tesutul/ organul a carui functie s-a pierdut din cauza varstei, a bolilor sau a afectiunilor congenitale.

Membrii ARBACS sunt entitati care actioneaza in domeniul procesarii si stocarii de celule stem, institutii autorizate de catre Ministerul Sanatatii prin Agentia Nationala de Transplant si care respecta toate normele legale in vigoare. ARBACS incurajeaza competitia intre bancile private de celule stem.

Aboneaza-te si tu la Newsletterul Healthy pentru a primi si alte informatii din SANATATE. De asemenea iti recomandam sa vizitezi Forumul Healthy.

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.