Setari Cookie-uri

10 Informatii INCREDIBILE despre CREIERUL tau - iata ce spun specialistii

Daca ai crezut o clipa ca stii suficiente lucruri despre creierul tau, ei bine niciodata nu-i suficient. Iti propunem sa te delectezi citind acest articol care iti aduce informatii incredibile despre cat este de minunat creierul uman.

Curiozitati FASCINANTE despre creierul uman

Surpriza: 80% din creier este... APA

Credeai ca materia nervoasa este foarte densa? Ei bine, afla ca aproximativ 80% din creier este apa. Asadar, creierul nostru nu este o materie densa si gri, cum vedem in imagini sau la televizor, ci o masa rozalie si usor gelatinoasa, datorita continutului ridicat in apa, dar si a multitudinii de vase care iriga sistemul nervos central.

curiozitati despre creier

Acum ar trebui sa privesti cu alti ochi deshidratarea – de aceea specialistii sustin ca cea mai frecventa cauza a durerilor de cap ocazionale este aportul insuficient de apa.

Cu cat visezi mai mult, cu atat esti mai destept

Cercetatorii au observat o stransa corelatie intre IQ si vise. Se pare ca oamenii care au un IQ mai ridicat viseaza mai des, forme complicate, culori, traind chiar senzatii tactile, olfactive sau gustative. Multe dintre aceste persoane isi amintesc visele total sau partial, din pricina senzatiilor intense pe care le traiesc... in minte.

Citește și:

Visele au si un puternic rol de descarcare emotionala, in timpul somnului fiind eliminate tensiunile interioare. De aceea se spune ca “noaptea este un sfetnic bun”.

Creierul nostru este mai activ noaptea decat ziua

Pare surprinzator, cum, cand ziua avem atatea activitati? Se pare ca somnul are mult mai multe beneficii decat credem, caci creierul are o activitate intensa in timp ce dormim.

In timpul somnului, creierul regleaza functiile altor organe, permite refacerea organismului si restabilirea echilibrului emotional.

Foto: creier cu fluturi - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.