Setari Cookie-uri

10 Informatii INCREDIBILE despre CREIERUL tau - iata ce spun specialistii

Daca ai crezut o clipa ca stii suficiente lucruri despre creierul tau, ei bine niciodata nu-i suficient. Iti propunem sa te delectezi citind acest articol care iti aduce informatii incredibile despre cat este de minunat creierul uman.

Putem sti de 5 ori mai multe informatii decat Enciclopedia Britanica

Creierul nostru poate stoca de 5 ori mai multa informatie decat intreaga Enciclopedie Britanica, sustin cercetatorii. Acestia au facut si o aproximare electronica, afirmand ca al nostru creier poate retine pana la 1000 terabiti. Uimitor, nu?

curiozitati despre creier

Creierul consuma atat de multa energie cat un bec de 10 Wati

Stiti expresia: “ti s-a aprins beculetul?”. Ei bine, nu este departe de adevar. Unii cercetatori sustin ca ar fi vorba de 20 de wati.

Creierul nu poate simti durerea

Daca alte organe prezinta o serie de terminatii nervoase care ne ajuta sa simtim durerea, ei bine creierul nu are receptori de durere si nu poate simti durerea. Creierul este insa inconjurat de tesuturi bogat vascularizate si inervate, care, in anumite situatii, pot resimti durerea provocata de unele “daune” la nivelul sistemului nervos.

Citește și:

Impulsuerile nervoase circula in organism cu o vietza de aproximativ 270 km/h

Asa se explica reactiile pe care organismul le are, inainte ca noi sa constientizam ce ni se intampla. De exemplu cand atingem un obiect fierbinte si mana se retrage imediat – receptorii de la nivelul pielii au trimis informatia catre creier, acesta a interpretat-o si a dat comanda de retragere a manii. Toate acestea au loc inainte sa clipesti. Cum este posibil? Viteza de transmitere a informatiilor in sistemul nervos este foarte mare.

Foto: creier cu frunze - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.