Setari Cookie-uri

10 Informatii INCREDIBILE despre CREIERUL tau - iata ce spun specialistii

Daca ai crezut o clipa ca stii suficiente lucruri despre creierul tau, ei bine niciodata nu-i suficient. Iti propunem sa te delectezi citind acest articol care iti aduce informatii incredibile despre cat este de minunat creierul uman.

Creierul tau “respeira” o cincime din oxigenul aflat in sange

Atunci cand inspiram, o parte din oxigenul ajuns in plamani traverseaza membranele respiratorii si ajunge in sagne, unde este “transportat” de globulele rosii catre celulele din organism, care respira de asemenea. Creierul foloseste 20% din totalul de oxigen aflat in sange – iata de ce hipoxia este atat de periculoasa pentru creier. Atentie daca faceti scufundari sau practicati tehnici de inot care presupun tinerea respiratiei - faceti exercitii repepate si nu va grabiti sa obtineti performante.

Neuronii continua sa creasca pe tot parcursul vietii

Este o veste buna, pentru ca pana nu demult oamenii de stiinta si medicii au crezuc ca neuronii nu se regenereaza. Te invitam sa descoperi informatii de la cercetatori in articolul: 8 CURIOZITATI despre CREIER pe care trebuie sa le stii!

Citește și:

Nu toti neuronii sunt la fel

Desi se numesc “neuroni”, exista totusi mai multe tipuri de celule nervoase, cu roluri diferite, cu viteze diferite de transmitere a informatiei, dar si cu dimensiuni diferite. Daca unii neuroni au marimi detectabile la microscop, sunt si neuroni cu axon de 1 m – vezi nervii de la nivelul picioarelor.

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.