Setari Cookie-uri

Tu ai sindromul picioarelor nelinistite?

Sindromul picioarelor nelinistite (Restless Legs Syndrome – RLS) este o afectiune atat de comuna in jurul nostru ale carei manifestari nu sunt spectaculoase, dureroase si nici nu sperie pecientul, mai mult seamana a lipsa de educatie, pacientii care sufera de acest sindrom fiind adesea acuzati sau intelesi gresit ca fiind nervosi ori nerabdatori. Ca sa intelegeti mai bine ce mesaj incerc sa va transmit, am sa caracterizez succint boala: nevoia irezistibila de a misca dintr-un picior (foarte rar din maini).

Aceste medicamente trebuie prescrise numai de medicul specialist. Din pacate nu exista un tatament la care sa raspunda toti pacientii, ba chiar uneori pacientul ia mai multe medicamente pana il gaseste pe cel acre ii amelioreaza simptomatologia.

In general medicamentele folosite in tratamentul bolii Parkinson sunt utile si in cazul sindromului picioarelor nelinistite, dar aceasta nu inseamna ca sindromul despre care vorbim este vreun tip de boala Parkinson.

Cele mai folosite medicamete sunt:

  • Levodopa in formele cu severitate medie
  • Agonisti ai dopaminei de tipul pramipexol, pergolid si ropinirol in formele moderate si severe care nu raspund la levodopa.
  • Naroctice in formele severe care nu raspund la agonistii dopaminergici
  • Sedative de tipul bensodiazepinelor pentru combaterea insomniei
  • Suplimente de fier cand se constata deficitul acestui mineral.

Foarte rar au fost relatate cazuri in care acest sindrom a dispurut de la sine si chiar si in aceste cazuri este foarte probabil ca pacientul sa isi fi modificat stilul de viata sau macar sa fi incercat sa controleze manifestarile bolii.

Citește și:

Un articole de Iulia.D.

Vizionare placuta


Kudika
21 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.