Setari Cookie-uri

5 Metode contraceptive pe care trebuie sa le cunosti

Contraceptia este deosebit de utila in zilele noastre pentru a evita atat o sarcina nedorita cat si bolile cu transmitere sexuala. Fiecare femeie si barbat ar trebui sa cunoasca principalele mijloace de contraceptie pentru a se putea proteja de reale pericole.

De asemenea aceasta metoda devine si mai periculoasa daca au loc doua acte sexuale consecutive in care singura metoda contraceptiva folosita este cotus interruptus, pentru ca in aceasta situatie sansa de a elimina in lichidul de lubrefiere si spermatozoizi este mult mai mare. De aceea se recomanda celor care totusi dorec sa practice coitul intrerupt sa lase cel putin o zi timp intre doua contacte sexuale.

Calculul ovulatiei si zilele menstruale



ce trebuie sa stii despre contraceptie Unele femei aleg sa foloseasca o metoda contraceptiva doar in apropierea ovulatiei (de obicei folosesc prezervativul). In rest nu se protejeaza deloc sau aleg metoda coitului intrerupt. Se considerac ca o femeie poate ramane insarcinata doar daca ovuleasa, astfel ca daca femeia respectiva nu intretine contacte sexuale neprotejate cu 7 zile inainte si dupa ovulatie nu risca sa ramana insarcinata.


De asemenea se considera ca in timpul sangerarilor menstruale o femeie nu poate ramane insarcinata.


Aceste metode pot fi eronate in conditiile in care se produce o ovulatie spontana. Este adevarat ca ovulatia spontana nu se produce des, dar intotdeauna exista aceasta posibilitate, mai ales in conditii de stres, emotii, chiar si in cazul unui orgasm puternic. Astfel femeia poate ramane insarcinata.

Metodele contraceptive hormonale



Metodele contraceptive hormonale folosesc hormoni pentru a produce contraceptia, astfel femeia nu ajunge in faza genitala capabila de a ramane insarcinata fiindca aceasta faza a ciclului genital este blocata prin hormonii continuti in anticonceptionale.


pilule contraceptive Exista mai multe tipuri de contraceptive hormonale: microdozate, cu un singur tip de hormoni sau combinate. In general fumatoarele au contraindicatie la cele combinate, fiind mai recomandate pentru acestea contraceptivele cu progesteron.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.