Setari Cookie-uri

5 Metode contraceptive pe care trebuie sa le cunosti

Contraceptia este deosebit de utila in zilele noastre pentru a evita atat o sarcina nedorita cat si bolile cu transmitere sexuala. Fiecare femeie si barbat ar trebui sa cunoasca principalele mijloace de contraceptie pentru a se putea proteja de reale pericole.

Dispozitivul intrauterin protejeaza femeia de o sarcina nedorita prin „sigilarea” trompelor uterine pe unde ar migra ovulul sau spermatozoizii, astfel ca spermatozoizii nu se mai pot intalni cu ovulul femeii pentru a-l fecunda. Trebuie insa controlat cu regularitate pentru ca isi poate modifica pozitia si uneori poate avea si alte urmari secundare. Daca alegeti steriletul ca metoda contraceptiva este indicat sa urmati cu strictete recomandarile medicului ginecolog.

Diafragmele



Diafragmele se pozitioneaza in capatul intern al vaginului, „sigiland” colul uterin. Ele au forma unei cupole ce se prinde cu baza la nivelul colului uterin. De obicei se combina cu spermicide pentru o mai buna protectie impotriva unei sarcini.

Metodele chirurgicale de contraceptie

Ce trebuie sa stii despre anticonceptionale

Metodele chirurgicale de contraceptie constau in ligatura sau taierea unor trasee anatomice care ar facilita fie eliminarea spermei la barbat, fie eliminarea ovulului la femeie. De obicei metodele contraceptive chirurgicale poarta numele de „sterilizare” pentru ca in cele mai multe situatii sunt ireversibile, adica persoana respectiva nu isi mai recapata functia fertila.


Se folosesc de obicei pentru persoanele care au deja copii si nu mai doresc inca unul si au varsta peste 40 de ani. Mai pot fi folosite in situatii patologice cand reproducerea nu este recomandata (sindroame genetice grave, unele boli sexuale etc.). De obicei aceste interventii chirurgicale se fac numai cu acordul pacientului, rarisim se fac in cadrul unei interventii de urgenta.

Healthy iti recomanda si alte articole despre contraceptie:

8 metode de contraceptie - care ti se potriveste?

Ce beneficii ne ofera contraceptia hormonala?

10 intrebari pentru a alege metoda contraceptiva potrivita

7 mituri despre anticonceptionale

Pauza la anticonceptionale - necesara sau nu?

S.O.S Medicamente si alimente care anuleaza efectul anticonceptionalelor



Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.