Setari Cookie-uri

5 Metode contraceptive pe care trebuie sa le cunosti

Contraceptia este deosebit de utila in zilele noastre pentru a evita atat o sarcina nedorita cat si bolile cu transmitere sexuala. Fiecare femeie si barbat ar trebui sa cunoasca principalele mijloace de contraceptie pentru a se putea proteja de reale pericole.

Cele mai folosite metode contraceptive hormonale:


- Pilulele contraceptive – cele mai folosite metode anticonceptionale;

- Plasturii contraceptivi – folosesc hormoni cu eliberare prelungita;

- Inelul contraceptiv – o metoda inovatoare care foloseste local hormoni pentru contraceptie, astfel inca acestia se absorb mai putin sistemic si deci au mult mai putine efecte negative, inclusiv o toxititate hepatica mult mai redusa;

- Injectiile contraceptive si implanturile contraceptive – sunt uzitate pentru acele femei care nu reusesc sa ia o pilula contraceptiva in mod regulat zilnic, indiferent de motiv. Si acestea folosesc o metode de eliberare prelungita a hormonilor cu rol contraceptiv.

metode de contraceptie: prezervativ

Spermicide



Spermicidele reprezinta o alta categorie de contraceptive si sunt pe piata sub foema de pastile, spume, geluri, supozitoare, filme, creme - substante care au rolul de a ucide spermatozoizii sau de a-i inactiva, insa pot fi iritante pentru femeie sau pentru barbat si nu se recomanda sa fie utilizate solitar, procentul de siguranta nefiind satisfacator de mare. POt predispune femeia la candidoza sau alte infectii vaginale (vaginite).

Metode „mecanice” de contraceptie


Prezervativul



Prezervativul reprezinta una dintre cele mai folosite metode de contraceptie alaturi de contraceptivele hormonale. Prezervativul are prorpietatea de a proteja nu doar impotriva unei sarcini nedorite, cat si impotriva unui numar mare de boli cu transmitere sexuala. De aceea prezervativul este intotdeauna recomandat la schimbarea partenerului, in cazul partenerilor spontani sau la inceputul unei relatii ce implica si contacte intime.

DIU – dispozitiv intrauterin sau sterilet



Steriletul reprezinta o buna metoda contraceptiva pentru femeile care au avut cel putin o sarcina (este mai larg colul uterin si steruletul se poate monta, la nulipare este contraindicat tocmai din acest motiv).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.