Setari Cookie-uri

5 Solutii pentru Sanatatea Genitala a femeii

Sistemul genital al femeii este sensibil atat la variatii interne, cat si la factori de mediu, iar sanatatea intima este importanta pentru orice femeie, indiferent daca se afla la varsta fertila sau nu.

Dieta pentru sanatatea intima

Sanatatea genitala este strans legata si de dieta de zi cu zi. O alimentatie bogata in dulciuri, cafea, fainoase, dar saraca in fructe, legume, branzeturi poate afecta serios sanatatea indtima. Femeile cu o dieta inadecvata se plang adesea de candidoza sau alte vaginite recurente.

dieta pentru sanatatea genitala

Sursa foto: shutterstock_74042362 . Fotografie utilizata sub licenta din 04/27/2011

Este indicat sa consumati cat mai putine dulcirui, de fapt sa inlocuiti dulciurile si ciocolata cu fructe. Consumati zilnic 2-3 fructe, dar si legume crude, carne de pui sau peste la gratar sau la cuotpr si nu uitati sa va hidratati suficient cu APA (si nu alte lichide). Consumati iaurt zilnic sau la catvea zile.

Igiena intima de zi cu zi

Dusul intim este recomandat zilnic si consta in curatarea vulvei cu geluri speciale pentru zona intima. Nu practicati spalaturile vaginale, acestea sunt indicate doar de medic atunci cand exista deja o patologie – vaginul are proprietatea de autocuratare prin secretiile vaginale pe care le secreta in mod continuu.

Citește și:

igiena intima

Sursa foto: shutterstock_55056181 . Fotografie utilizata sub licenta din 03/25/2011

Nu folositi parfumuri pentru zona intima. In perioada intermenstruala este recomandat sa folositi protej-slipuri daca prezentati secretii vaginale (scurgeri vaginale normale) zilnice. Unele femei au secretii aginale mai abundente decat altele.

Parul pubian

Parul pubian a fost lasat de “natura” pentru a apara zona intima, insa in zilele noastre aceasta functie nu mai este tocmai necesara. Se recomanda ca parul pubian sa fie tuns (nici ras, nici smuls cu ceara sau alte metode de epilare inghinala care afecteaza pielea si foliculul pilos favorizand infectiile).

epilare inghinala si igiena intima

Sursa foto: shutterstock_16890991 . Fotografie utilizata sub licenta din 04/29/2011

Vizionare placuta


Kudika
20 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.