Setari Cookie-uri

5 Solutii pentru Sanatatea Genitala a femeii

Sistemul genital al femeii este sensibil atat la variatii interne, cat si la factori de mediu, iar sanatatea intima este importanta pentru orice femeie, indiferent daca se afla la varsta fertila sau nu.

Din pacate insa, din motive culturale si nu neaparat estetice, tunsul nu este cea mai “placuta” metoda, insa este indicat sa folositi dupa epilare un produs dezinfectant si sa va curatati atent zina si aininte, si dupa epilare, apoi sa folositi produsul dezinfectant.

epilare inghinala si igiena intima (igiena sexuala)

Sursa foto: shutterstock_43354597 . Fotografie utilizata sub licenta din 03/31/2011

Inainde si dupa constactul sexual

Contactul sexual poate infecta atat femeia cat si barbatul, cu siguranta ati auzit despre bolile cu transmitere sexuala. Ce este important de stiut:

  • Daca nu va cunoasteti partenerul de mult timp, folositi prezervativul ca mijloc de protejare pana la efectuarea analizelor medicale - care chiar trebuie efectuate si nu este o gluma asa cum foarte multe persoane considera. De fapt anual trebuie mers la medicul ginecolog/urolog pentru controlul de rutina.
  • Mergeti anula la medic pentru controlul de rutina. Pentru barbati o ecografie, controlul prostatei si sumarul de urina sunt suficiente, alaturi de hemoleucograma completa si cateva analize de biochimie. La femeie se recomnda analiza secretiilor vaginale, testul Babes-Papanicolau, sumarul de urina, ecografie pelvina, hemoleucograma completa si cateva analize de biochimie uzuale.
  • Inainte su dupa contactul sexual se recomanda dus pentru ambii parteneri, chiar daca aceasta inseamna sa mai eliminati din spontaneitatea actului sexual.
  • Sexul anal este periculos. Va recomandam articolul: “Pericolele sexului anal

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.