Blogul Museum of Sex face o extraordinar de bine documentata calatorie printre tratate de anatomie, deslusind sociologia corpului si mentalitatea patriarhala, pentru a ne vorbi despre CLITORIS.

Clitorisul este capabil de a produce excitare sexuala, erectie clitoridiana si orgasm la stimularea sexuala. Dimensiunea si sensibilitate sa poate varia, si a fost obiectul unor ample dezbateri sociologice, sexologice si medicale, scrie Wikipedia.

Deci da, iata ce furtuni naste existenta acestui organ femeiesc. Nu e de mirare ca starneste atat de multa controversa si rusine pe chipuri pudice, caci in ciuda evidentei sale functiuni, femeilor le-a fost interzisa ideea de placere sexuala, timp de mii de ani. Incercati doar sa rasfoiti celebra „Istorie a sexualitatii" a lui Michael Focault; veti vedea ca experienta feminina lipseste cu desavarsire din obiectul de interes al reputatului filosof si teoretician.

In mod cultural, deja ni s-au inrosit obrajii, pentru ca urmeaza sa descoperim ceea ce face parte din noi si care totusi, este atat de ascuns, misterios. Veti afla ca suntem magice! singurul organ a carui singura functie este aceea de a oferi placere:

Curiozitati fascinante despre clitoris

1. “Ganditi-va ca, in mai bine de cinci milioane de ani de evolutie a umanitatii, un singur organ a ajuns sa existe pentru un singur scop, acela de a oferi placere – clitorisul”, scrie Museum of Sex. “Nu avem nevoie de el pentru reproducere. Prin el nu trece uretra, asa cum se intampla in cazul penisului si nu ne ajuta sa urinam! Singura sa functiune este una magica – este aceea de a face o femeie sa se simta bine! “

2. Cea care a scris prima despre sexualitatea feminina, aducandu-si un aport uluitor in acest domeniu, a fost Printesa Maria Bonaparte; ea nu a intuit insa de atunci adevarata marime si scopul clitorisului. Este ceea ce sunteti pe cale sa descoperiti si voi acum!

Foto: Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: