Setari Cookie-uri

7 simptome genitale care ar trebui sa te trimita la medic

Fiecare femeie sufera cel putin o data in viata de o patologie genitala. Aparatul genital al femeii este sensibil in fata bolilor prin anatomia sa delicata, fiind totodata influentat de alti factori precum dieta, odihna, stresul, echilibrul hormonal si asa mai departe.

Durerile pelvine care ar trebui sa alarmeze femeia sunt:

  • Cele care apar brusc, ca o intepatura puternica in zona ovariana, au caracter intens si cedeaza greu la analgezice uzuale. Se pot datora spargerii unui chist ovarian;
  • Durerile abdominale joase care persista mai multe zile, putand fi insotite de sangerari vaginale anormale pot avea drept cauza o sarcina exrauterina si reprezinta o urgenta medicala. Un test de sarcina poate fi de ajutor, insa nu este suficient in unele cazuri.
  • Durerile abdominale aparute brusc, foarte intense, care nu cedeaza la analgezice uzuale si care pot asocia greata sau chiar voma, dureri de cap, stare generala de rau – pot fi cauzate de torsiunea unui ovar, situatie care apare in cazul chisturilor ovariene mari. Reprezinta o urgenta medicala si tratamentul este chirurgical.
  • Fibromul uterin, dar si infectiile/inflamatiile uterului, trompelor uterine si cele ale ovarelor se manifesta de asemenea prin dureri abdominale joase, asociind si simptome specifice (stare generala de rau, febra, frisoane, greata, voma, dureri de cap, iradierea durerii pe unul dintre membrele inferioare etc.).
  • Endometrioza (tesut uterin situat in afara uterului) se poate manifesta prin dureri abdominale;

7 simptome genitale care ar trebui sa te trimita la medic

Citește și:

Atragem atentia cu privire la cancerul ovarian – simptomatologia acestuia nu include durerile pelvine, ci alte manifestari de intensitate joasa, usor de ignorat de femeie:

  • Balonari care dureaza mai multe saptamani;
  • Urinari frecvente;
  • Senzatie de presiune in abdomenul inferior.

7 simptome genitale care ar trebui sa te trimita la medic

Secretii vaginale anormale

Este important ca femeia sa isi cunoasca organismul si implicit proprietatile normale ale scurgerilor vaginale. Fiecare femeie prezinta la normal propriile sale caractere privind functiile organelor genitale. Astfel ca unele femei au scurgeri vaginale sarace, altele mai abundente, in cazul unora mirosul este mai intepator, in cazul altora insesizabil. Prin urmare pentru a putea observa o secretie vaginala anormala femeia trebuie mai intai sa stie cum se comporta atunci cand este sanatoasa.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.