Setari Cookie-uri

7 simptome genitale care ar trebui sa te trimita la medic

Fiecare femeie sufera cel putin o data in viata de o patologie genitala. Aparatul genital al femeii este sensibil in fata bolilor prin anatomia sa delicata, fiind totodata influentat de alti factori precum dieta, odihna, stresul, echilibrul hormonal si asa mai departe.

Umflaturi si leziuni in zona genitala

Umflaturile in zona vulvei, precum si leziunile sangerande care dor si ustura pot fi cauzate de vaginite, dar si de inflamarea glandelor Bartholin. Aceste glande sunt raspunzatoare si de cancerele vulvare care adesea au punct de plecare la nivelul acestora.

Herpesul genital si alte boli cu transmitere sexuala pot da leziuni si umflaturi in zona vulvei.

Atentie: alunitele din zona vulvei se pot modifica si pot produce melanom (cancer de piele), fiind frecvent supuse agresiunii epilarilor si ale actului sexual. La femeie nu sunt deloc rare melanoamele cu punct de plecare genital (cancer de piele de la o alunita) – pacientele sunt adesea surprinse. De aceea sfatul de mai sus privind examinarea lunara a vulvei in oglinda este important in preventia unor boli grave.

7 simptome genitale care ar trebui sa te trimita la medic

Sangerarile si/sau durerile dupa actul sexual

Sangerarea dupa actul sexual se asociaza frecvent cu uscaciunea vaginala. Vaginul nu produce suficiente secretii pentru o buna lubrefiere si astfel contactul sexual devine dureros pana la lezarea mucoasei vaginale.

Citește și:

Durerile in timpul si dupa contactul sexual pot fi cauzate atat de uscaciune vaginala, cat si de vaginite. Tratamentul ginecologic este indicat in cazul acestor simptome.

Un articol de Iulia Dibu

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.