Setari Cookie-uri

7 simptome genitale care ar trebui sa te trimita la medic

Fiecare femeie sufera cel putin o data in viata de o patologie genitala. Aparatul genital al femeii este sensibil in fata bolilor prin anatomia sa delicata, fiind totodata influentat de alti factori precum dieta, odihna, stresul, echilibrul hormonal si asa mai departe.

Principalele modifcari ale secretiilor vaginale anormale constau in:

  • Miros neplacut, puternic;
  • Modifcari ale culorii secretiilor: acestea pot deveni galbene, albicioase, cenusii, verzui, albastrui, pot contine sange proaspat rosu sau sange maroniu;
  • Modificari ale abundentei;
  • Modificari ale consistentei, de exemplu consistenta branzoasa;

Secretiile vaginale se modifica in cazul unor boli cu transmitere sexuala. Modifacarile secretiilor vaginale apar in cazul vaginitelor: vaginite micotice (candidoza), bacteriene (Gardnerella vaginalis), virale, parazitare (Trichomonas vaginalis).

7 simptome genitale care ar trebui sa te trimita la medic

Mancarimi in zona genitala

Mancarimile in zona genitala sunt intotdeauna anormale si pot fi cauzate de vaginite, ciuperci ale vulvei, paduchi genitali, iritatii date de produse cosmetice folosite local (parfumuri, protej-slipuri parfumate, creme, folosirea sapunului pentru igiena intima care usuca mucoasa vulvei etc.).

Citește și:

Negii genitali

Negii genitali situati in afara vaginului pot fi observati la o inspectie a vulvei. Este recomandat ca lunar sa va inspectati vulva pentru a preveni numeroase boli. Puteti asocia momentul cu autoexaminarea sanilor.

7 simptome genitale care ar trebui sa te trimita la medic

Daca prezentati negi genitali este indicat sa va prezentati la ginecolog pentru tratarea acestora, dar si pentru investigarea unei posibile rani pe col. Negii genitali sunt implicati in patogenia cancerului de col uterin.

De asemenea, daca partenerul prezinta negi in zona genitala, si acesta trebuie tratat pentru ca infectia cu HPV (Papilma virus uman) este transmisibila.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.