Setari Cookie-uri

15 lucruri utile despre inelul contraceptiv

O femeie activa sexual se confrunta cu multe probleme pe care trebuie sa le rezolve, adesea acceptand "compromisuri" pentru a asigura contraceptia.

Acest inel contraceptiv se monteaza intravaginal, profund, intr-o zona unde femeia nu este deloc stanjenita de prezenta inelului si acesta nici nu poate fi deplasat in timpul contactului sexual. Barbatul nu il simte, nici femeia, asadar acest inel contraceptiv este foarte comod si practic.

inelul contraceptiv

Fata de celelalte metode de contraceptie locala, cum ar fi diafragmul, spermicidele si asa mai departe, inelul contraceptiv ofera siguranta maxima cand vine vorba de protectie impotriva sarcinii. Inelul nu produce alergii si nici alte reactii adverse locale.

Cum se monteaza inelul contraceptiv?

Inelul contraceptiv se introduce adanc intravaginal, el asezandu-se apoi in jurul colului uterin care proemina in vagin.

inelul contraceptiv

Inelul se monteaza in prima zi a menstruatiei si se lasa in interiorul vaginului timp de 3 saptamani, fara a necesita o toaleta aparte. In a patra saptamana se scoate pentru a avea sangerarile menstruale.

Citește și:

Daca doriti sa nu aveti menstruatie, de exemplu mergeti la piscina sau la mare, atunci dupa scoaterea inelului montati imediat altul pentru a patra saptamana, continuand astfel protectia. Acest nou inel poate fi scos dupa aceeasi regula.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.