Setari Cookie-uri

15 lucruri utile despre inelul contraceptiv

O femeie activa sexual se confrunta cu multe probleme pe care trebuie sa le rezolve, adesea acceptand "compromisuri" pentru a asigura contraceptia.

Este indicat sa nu folositi inelul contraceptiv mai mult de trei luni consecutiv.

Aceasta regula este valabila si pentru pilulele contraceptive, pentru ca oprirea sangerarii menstruale duce la o atrofie importanta a mucoasei uterine.

Alte informatii pe care trebuie sa le stii despre inelul contraceptiv:

  • Nu produce alergii locale si nu predispune la candidoza sau alte vaginite;
  • Este bine montat atunci cand femeia nu il simte in vagin. Aceasta pentru ca inelul trebuie sa stea in partea profunda a vaginului unde nu exista inervatie pentru durere.

inelul contraceptiv

  • Daca se intampla ca inelul sa iasa accidental din vagin, se spala cu apa de la robinet sau cu apa plata si se reintroduce imediat in vagin, apa nu ii schimba proprietatile hormonale. Inelul trebuie reintrodus la cel mult trei ore de la iesirea sa accidentala din vagin.

inelul contraceptiv

  • Inelul contraceptiv nu necesita puze de administrate precum contraceptivele orale pentru ca nu este toxic pentru ficat, stomac etc., nefiind administrat pe cale orala;
  • Inelul contraceptiv prezinta un risc mai mic decat contraceptivele orale pentru cancer la san;
  • Inelul contraceptiv prezinta o doza foarte mica de hormoni pe care o elibereaza in sange, practic aceasta doza este cea mai mica dintre toate contraceptivele hormonale. Este astfel o medota de contraceptie hormonala microdozata.

Foto@Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.