Setari Cookie-uri

Tulburarile menstruale - tu stii cand ciclul menstrual este normal?

Tulburarile menstruale sunt destul de suparatoare prin simptomele pe care le asociaza, dar si prin posibilele urmari nedorite.

Analize medicale si alte investigatii pentru tulburarile menstruale

Atunci cand suferi de tulburari menstruale, de orice natura, este indicat sa te prezinti la medicul specialist. Uneori nu este suficient consultul ginecologic, ci poate fi nevoie si de cel al endocrinologului, neurologului sau psihiatrului.

De cele mai multe ori tulburarile menstruale sunt de cauza endocrina si ginecologul lucreaza in echipa cu endocrinologul in vederea tratamentului corect pentru pacienta.

Mai jos sunt decsrise principalele analize si investigatii de care femenia are nevoie in astfel de situatii, aceste informatii fiind utile pentru a sti ce asteptari sa aiba si pentru a intelege necesitatea unor analize sau investigatii.

Inainte de toate, medicul va discuta amanuntit cu pacienta, va cere informatii despre momentul aparitiei acestor tulburari, caracterul lor, durata, alte simptome asociate, alte probleme de sanatate ale pacientei si asa mai departe, numarul de nasteri si avorturi, varsta la care a aparut menarha, toate acestea in incercarea de a ghida diagnosticul.

Citește și:

tulburari ciclu menstrual analize medicale

Analize pentru tulburarile menstruale: analize hormonale

Analizele hormonale sunt de cele mai multe ori analize de sange, dar medicul poate cere si efectuarea unui test de sarcina.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.