Setari Cookie-uri

Tulburarile menstruale - tu stii cand ciclul menstrual este normal?

Tulburarile menstruale sunt destul de suparatoare prin simptomele pe care le asociaza, dar si prin posibilele urmari nedorite.

Analizele homronale pot fi cerute pentru investigarea glandei hipofize, pentru functia ovariana, tiroidiana sau a altor glande a caror activitate poate interfera cu echilibrul hormonilor sexuali. Unele analize de sange pentru dozarea hormonilor sexuali se pot lua mai multe zile in aceeasi luna, la indicatia medicului.

Analize ginecologice de rutina

Analiza secretiilor vaginale si testul Babes-Papanicolau sunt “de baza” pentru evaluarea sanatatii genitale.

Ecografie abdominala sau transvaginala

Ecografia abdominala joasa si ecografia transvaginala pot aduce informatii pretioase despre aspectul ovarului, trompelor uterine si al uterului.

tulburari ciclu menstrual analize medicale

De exemplu pot fi decelate chisturi ovariene, modificari de pozitie si volum ale ovarului in ovarite, sarcina extrauterina, malformatii congenitale, sinechia uterina si alte afectiuni ale uterului.

Citește și:

Aceste investigatii pe cat sunt de simple, pe atat sunt de valoroase ca informatie medicala. Medicul poate cere chiar o investigatie si mai amanuntita, o histeroscopie sau histerosalpingografie pentru o examinare mai atenta a uterului si trompelor uterine.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.