Setari Cookie-uri

Candida - tot ce trebuie sa stie o femeie

Candida albicans este o ciuperca ce se gaseste in mod firesc in flora vaginala a femeii sanatoase, insa in anumite conditii aceasta ciuperca se poate inmulti excesiv, tulburand echilibrul genital al femeii si producand ceea ce numim candidoza.

Candida – simptome si manifestari

Candida albicans este o ciuperca ce se gaseste in mod normal in flora vaginala a femeii sanatoase, alaturi de alte microorganisme. In unele situatii (vezi mai jos cauzele infectiei cu candida), echilibrul dintre microorganismele florei vaginale este perturbat si unele dintre acestea se inmultesc in exces, in detrimentul altora. Atunci cand Candida albicans se manifesta predominant, spunem ca femeia sufera de candidoza.

Candida albicans produce o scadere a pH-ului vaginal, acesta devine mai acid si astfel mucoasa vaginala, dar si a vulvei, este agresata, iritata si sufera uscaciune. Uneori se pot produce si mici fisuri la nivelul mucoasei. Aciditatea secretiilor vaginale din candidoza sunt raspunzatoare de senzatia de mancarime in zona vaginala, de usturimile vaginale, de jena la contactul sexual si de micile leziuni ale mucoasei.

Citește și:

Exista mai multe tipuri de Candida: Candida albicand, Candida intestinalis etc., in functie de localizarea acestei ciuperci.

Secretiile vaginale sunt si ele influentate de infectia cu candida albicans, acestea capata un miros fetid, de peste, avand o consistenta branzoasa, culoare alb-galbuie si fiind mai abundente decat la normal.

candida vaginala, candidoza vaginala cauze, simptome, manifestari, tratament si tratamente naturiste, analize medicale candidoza

Infectia cu candida – cauze

Cauzele infectiei cu candida sunt multiple, unele tin de viata sexuala, altele nu. Cele mai frecvente cauze implicate in aparitia infectiei cu candida sunt urmatoarele:
- Schimbarea partenerului;
- Unele tulburari sau boli endocrine;
- Folosirea tampoanelor;
- Anumite medicamente, cum sunt antibioticele, cortizonicele etc.;

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.