Setari Cookie-uri

Candida - tot ce trebuie sa stie o femeie

Candida albicans este o ciuperca ce se gaseste in mod firesc in flora vaginala a femeii sanatoase, insa in anumite conditii aceasta ciuperca se poate inmulti excesiv, tulburand echilibrul genital al femeii si producand ceea ce numim candidoza.

candida vaginala, candidoza vaginala cauze, simptome, manifestari, tratament si tratamente naturiste, analize medicale candidoza - Spalaturile vaginale pot favoriza aparitia infectiei cu candida.
- alimentatie nesanatoasa
- stresul
- contacte sexuale cu parteneri care nu isi respecta cu strictete igiena intima, in aceste cazuri adesea candidoza este asociata cu coci sau stafilococi;
- sarcina – femeia devine mult mai vulnerabila la candida in timpul sarcinii.
- contacte sexuale cu parteneri multipli;
- Scaderea imunitatii (raceli de exemplu);
- Candidoza partenerului etc.

Analize medicale pentru candida

Atunci cand femeia acuza cel putin una din simptomele candidozei ar trebui sa se prezinte la medicul ginecolog pentru ivestigatii.

Dupa o discutie amanuntita cu pacienta, medicul ginecolog inspecteaza zona vulvei si preleveaza secretii vaginale pentru analiza si cultura. In functie de rezultate, poate prescrie un tratament specific femeii in cauza.

Citește și:

Pentru a intelege mai multe despre secretiile vaginale si despre infectia cu candida, va sugeram sa cititi si:

Interpretare rezultate analiza de secretii vaginale

CANDIDOZA vaginala: Ce analize sunt necesare si ce ar trebui sa stii

Candidoza... la BARBAT

Daca de cele mai multe ori la femeie candidoza este asimptomatica si rareori se manifesta prin simptomele de mai sus, la barbati insa candidoza este de cele mai multe ori simptomatica.

La barbat insa Candida NU traieste in mod normal la nivelul organelor genitale. In cazul barbatilor candidoza genitala este o boala cu transmitere sexuala (BTS).

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.