Setari Cookie-uri

Candida - tot ce trebuie sa stie o femeie

Candida albicans este o ciuperca ce se gaseste in mod firesc in flora vaginala a femeii sanatoase, insa in anumite conditii aceasta ciuperca se poate inmulti excesiv, tulburand echilibrul genital al femeii si producand ceea ce numim candidoza.

candida vaginala, candidoza vaginala cauze, simptome, manifestari, tratament si tratamente naturiste, analize medicale candidoza

La barbat candidoza se manifesta prin dureri si usturimi la nivelul glandului, precum si prin aparitia unor basici mici, albicioase, care se sparg si lasa in urma puncte rosiatice si zone de descuamare. La barbati candida afecteaza de obicei preputul si glandul penisului. In aceasta situatie barbatul ar trebui sa consulte medicul urolog.

Este bine sa urmariti cu atentie daca partenera voastra acuza simptome ale infectiei cu candida pentru a intrerupe contactele sexuale sau pentru a va proteja folosind prezervativul.

Candidoza vaginala – tratament

Tratamentul ar trebui stabilit numai de catre medicul ginecolog, respectiv urolog la barbat, dupa analiza si antibiograma secretiilor vaginale, respectiv uretrale la barbat (daca este cazul).

De obicei pentru infectia cu candida, femeii ii este indicat tratament local cu unguent pentru calmarea simptomelor, spalaturi vaginale, ovule cu antibiotic si uneori, in cazuri mai grave, femeii i se poate indica si terapie orala.

Citește și:

In cazul in care diagnosticul pus de medic este candida, barbatii trebuie sa se trateze odata cu partenerele lor si pe tot parcursul tratamentului sa nu intretina contacte sexuale. Tratamentul pentru infectia cu candida la barbati consta in special in unguente locale antimicotice si aplicarea de substante antiseptice, iar inaintea aplicarii tratamentului se face local o igiena riguroasa.

Tratamente naturiste pentru candida

In multe cazuri tratamentele naturiste pentru candida sunt indicate ca adjuvant al tratamentului de baza sau sunt recomandate ca unica metoda de tratament in cazurile usoare de candidoza.

Ceaiurile pot fi utilizate pentru bai de sezut, cele mai recomandate fiind:
- ceai de pelin;
- ceai de galbenele;
- ceai de sunatoare;
- ceai de rostopasca;
- ceai de frunze de salcam etc.

Netratata, infectia cu candida poate duce la complicatii, dar si la afectarea sanatatii genitale a partenerilor.

Citește și:

    Cititi si:

    Ceaiuri medicinale pentru sanatatea intima a femeii

    Sanatatea intima: 5 Ceaiuri traditionale romanesti pentru zona genitala

    Foto@Shutterstock.com

    Vizionare placuta


    Kudika
    9 Octombrie 2013
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.