Setari Cookie-uri

Anexita sau Raceala la Ovare - ce trebuie sa stii

Anexita, cunoscuta si ca “raceala la ovare” sau boala inflamatorie pelvina, reprezinta o afectiune frecvent intalnita in randul femeilor, caracterizata prin inflamarea anexelor genitale (ovare, trompe uterine).

Ecografia abdominala aduce informatii despre uter si anexe, insa este indicat ca femeia sa consume o jumatate de litru de apa cu 30 de minute inaintea investigatiei. Daca este nevoie, medicul poate cere realizarea unei ecografii transvaginale pentru o investigatie mai amanuntita.

Cititi si:
Ecografia abdominala – interpretarea rezultatelor

Analizele de sange, in special hemoleucograma completa, dar si VSH, fobrinogenul, proteina C reactica (PCR) – pot aduce informatii importante cu privire la existenta unei inflamatii in organism.

Cititi si:
Interpretare analize de sange - INFECTIILE
Analize medicale explicate: Ce este VSH-ul?

Anexita: cum o tratam?

Tratamentul anexitei trebuie individualizat fiecarei femei in parte, caci difera cauza, agentul patogen, dar si gravitatea afectiunii.

anexita analize medicale, manifestari si tratament

De asemenea trebuie avut tot timpul in vedere, daca femeia este tanara, riscul de afectare a uneia din trompele uterine sau a ovarului, ceea ce creste riscul de infertilitate. De cele mai multe ori in anexite peretii trompelor uterine (care sunt ca niste tuburi) se pot lipi, astfel ca ovulul nu mai poate fi fecundat si nu mai poate ajunge in uter, drumul acestuia fiind intrerupt.

Citește și:

De asemenea cicatricile uterine pot duce la acelasi efect privind imposibilitatea ca ovulul sa fie fecundat. Daca este afectata o singura trompa uterina si cealalta ramane functionala, femeia poate ramane insarcinata atunci cand ovuleaza ovarul trompei sanatoase. In aceasta situatie cuplul poate avea nevoie de multe incercari pana la sarcina.

Foto: anexita tratament @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.