Setari Cookie-uri

Mihaela Tatu despre fibromul uterin: Am realizat ca granita dintre azi si maine este uriasa

Pe Mihaela Tatu o stim de pe ecranele televizoarelor, prezenta in special in emisiuni dedicate femeilor, emisiuni pe care le-am urmarit cu interes, dar si cu drag.

In primul rand, daca acel control de rutina se intampla cel putin, repet cel putin o data pe an, atunci depistarea fibromului este posibila mai devreme. In caz contrar, se va ajunge la prelungirea perioadei de menstra cu sangerari abundente, dureri abdominale, sangerari intre menstre, retentie de apa, cateodata dureri in timpul contactului sexual, anemie si o stare de slabiciune...

Apoi, toate aceste stari ma scoteau din "circuit". Nu ma puteam concentra la capacitatea mea, acasa aveam zile in care nu faceam mai nimic. Stateam in pat cu antiinflamatoarele langa mine. Efortul de concentrare pe care il depuneam la emisiunile in direct ma epuiza. Diferentele de greutate de la o zi la alta, din cauza retentiei de apa, erau cam mari, picioarele umflate... Neplacut. In ultima perioada ma pregateam din timp pentru acele perioade cu cateva zile inainte. Adica sa am totul facut in casa pentru ca in acele zile nu "existam".

Citește și:

Ce ar trebui sa faca o femeie din Romania atunci cand afla ca sufera de fibrom uterin? Care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmeze sau care este primul lucru pe care ar trebui sa-l faca?

Inainte de orice, sa mearga mai des la doctor. La orice fel de doctor. Si in special la ginecolog, cel putin o data pe an. Apoi, in momentul in care au aflat ca au fibrom uterin sa nu se sperie. Vorba aceea... orice problema are cel putin 2 rezolvari. Inainte de a lua o hotarare aspra a ceea ce are de facut, sa se informeze.

Mult, din mai multe surse si mai ales din surse pertinente. De aceea apreciez aceasta campanie si site-ul care exista, www.desprefibrom.ro, site care contine informatii verificate si reale, care apartin unor specialisti in domeniu.

Apoi, sa se consulte cu medicul ginecolog in care are incredere si cu care rezoneaza. Si sa puna intrebari pentru a afla amanunte si a-si explica fenomenul. Sa nu amane solutia de rezolvare. Dar sa ia hotararea in cunostinta de cauza. Relatia dintre pacienta si medicul ginecolog trebuie sa fie sincera si bazata pe dialog si incredere.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.