Setari Cookie-uri

9 Intrebari si Raspunsuri despre PILULA DE A DOUA ZI

Afla care sunt raspunsurile specialistilor la intrebarile cu privire la pastila de a doua zi (contraceptia de urgenta).

8. Cate variante de pastila de a doua zi exista pe piata si care este diferenta dintre ele?

Exista 3 tipuri de pilule de a doua zi. Primul tip include o singura pilula, pe care femeia trebuie sa o ia in maximum 72 de ore de la contactul sexual care ridica semne de intrebare, pentru a preveni o sarcina nedorita.

Cel de-al doilea tip include 2 pilule care se administreaza in felul urmator: prima in maximum 72 de la contactul sexual, iar cea de-a doua la 12 ore de la administrarea primei pilule. Aceste prime doua tipuri sunt disponibile fara prescriptie medicala.

Ultimul tip este o pilula care este eficienta timp de maximum 120 de ore (5 zile) de la contactul sexual neprotejat, insa pentru aceasta pilula este nevoie de reteta de la medic.

Important de stiut: oricare dintre aceste pastile este cu atat mai eficienta cu cat sunt administrate mai rapid.

Citește și:

9. Cine nu are voie sa ia pastila de a doua zi?

Pilula de a doua zi nu este recomandata fetelor cu varsta mai mica de 16 ani, persoanelor alergice la levonorgestrel (sau orice alta substanta activa din componenta pastilei si femeilor insarcinate). Foarte important de stiut: pilula nu are niciun efect in cazul unei sarcini deja existente si nu afecteaza fatul. Asadar, contraceptia de urgenta nu provoaca avortul, ci pur si simplu nu are niciun efect.

Interviu cu Dr. Mirela Popa, medic primar obstetrica-ginecologie

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.