Setari Cookie-uri

Cum sa te machiezi daca porti lentile

Ai inceput sa porti lentile de contact de vedere, sau te gandesti sa incerci o noua culoare a irisului cu lentile colorate, dar nu esti prea sigura cum sa faci asta cu noile „ajutoare” puse pe ochi.

Stii tot felul de povesti despre cum nu poti folosi gene false sau rimel de alungire, sau cum nu iti poti machia ochii in stilul smokey, dar vrei sa stii exact ce e adevarat si ce nu.

Deci, ce se intampla de fapt cu machiajul cand porti lentile de contact?

Cea mai importanta regula este sa nu lasi produsele cosmetice sa intre in contact cu lentilele de contact. Insa avem vesti bune – aceasta regula nu este chiar atat de complicata. Te poti bucura in continuare de tehnicile si stilurile de machiaj cu care te-ai obisnuit, daca acorzi putina atentie produselor si modului lor de aplicare.

machiajul cand porti lentile de contact

Pe langa stilul personal si aspectul estetic, mai exista insa un factor ce nu trebuie neglijat: sanatatea. Cu acest gand in minte am creat acest ghid, dedicat clientelor Videt care vor sa ia cele mai bune decizii cu privire la cremele alese, creionul dermatograf, rimelul, fondul de ten, pudra si tot arsenalul de cosmetice de care au nevoie.

Citește și:

Cand se pun lentilele de contact – inainte sau dupa machiaj?

Sfatul Asociatiei de Optometrie este ca lentilele de contact sa se aplice mereu inainte de machiaj.

Avantajele aplicarii lentilelor inainte de machiaj nu sunt putine, mai ales pentru cele care abia invata cum se introduc pe ochi. Ochii pot lacrima la primele incercari, de aceea este nevoie de o perioada de pauza de la introducerea lor pe ochi, pentru a putea continua.

Lacrimarea poate destabiliza mascara sau fardul folosit si poate transfera cosmeticele pe lentila, de aceea iti recomandam sa incepi machiajul abia dupa ce te-ai obisnuit cu lentilele pe ochi timp de cateva minute.

Persoanele experimentate in a-si pune lentilele de contact recunosc faptul ca le pot pune si la sfarsit, dupa ce machiajul este deja terminat. In acest caz exista totusi riscul de a atinge lentila de contact de gene, contaminand-o cu mascara sau fard, care provoaca disconfort si lacrimari abundente. Totodata, dezavantajul aplicarii lentilelor la sfarsitul machiajului este faptul ca nu poti vedea clar cum este aplicat machiajul decat la sfarsit.

Citește și:

Foto: machiajul ochilor @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.