Setari Cookie-uri

Cum sa te machiezi daca porti lentile

Ai inceput sa porti lentile de contact de vedere, sau te gandesti sa incerci o noua culoare a irisului cu lentile colorate, dar nu esti prea sigura cum sa faci asta cu noile „ajutoare” puse pe ochi.

Ce se intampla daca lentilele se murdaresc?

Daca simti un disconfort sau nu ai vederea clara, indeparteaza lentilele si verifica eventuale urme de impuritati si machiaj. Cel mai probabil particule mici de fard sau mascara au interactionat cu lentila, provocand reactii nedorite.

In cazul in care lentilele de contact se murdaresc de machiaj, scoate-le imediat, si demachiaza bine ochii. Pentru a indeparta machiajul de pe lentile, curata-le usor cu o solutie de intretinere, apoi depoziteaza-le timp de 4-6 ore in cutiuta lor (lens case) in care ai adaugat solutie cu peroxid.

machiajul cand porti lentile de contact

Cum se pun lentilele de contact?

Suntem siguri ca stii deja ca igiena mainilor este esentiala, insa in cazul lentilelor atentia trebuie sa fie si mai sporita. Spala-te foarte atent pe maini (aici poti gasi cateva instructiuni utile de care sa-ti reamintesti), si usuca-te la o sursa de aer (mai simplu, lasa-le sa se usuce singure), sau cu un prosop care sa nu lase microfibre pe degete.

Citește și:

Microfibrele de pe un prosop pot cauza mult disconfort o data ajunse pe lentile.

Un alt lucru important, mai putin stiut, este sa nu folosesti crema de maini inaintea aplicarii lentilelor. Introduce lentilele pe ochi doar cu mainile curate si uscate. Anumite ingrediente din compozitia cremelor/lotiunilor, mai ales cele pe baza de ulei, pot afecta materialul din care sunt fabricate lentilele de contact, si pot duce disconfort si lacrimare.

Nu te machia in masina sau in locuri neprielnice – chiar daca ti-ai pus lentilele intr-un loc sigur si curat, machiajul in masina sau in mijloace de transport in comun te poate expune la diferite accidente de machiaj (de exemplu, poti atinge periuta de mascara de lentila, din cauza instabilitatii sau lipsei de lumina).

Foloseste in schimb o oglinda stabila, independenta, cu picior, sau fixata pe perete (nu una pe care trebuie sa o tii in mana). Poti opta si pentru o oglinda iluminata, sau care are proprietati de magnifiere a imaginii, pentru un control mai mare, si pentru a nu aburi oglinda daca ai nevoie sa te apropii de ea mai mult.

Citește și:

Foto: lentile de contact @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.