Setari Cookie-uri

Cum sa te machiezi daca porti lentile

Ai inceput sa porti lentile de contact de vedere, sau te gandesti sa incerci o noua culoare a irisului cu lentile colorate, dar nu esti prea sigura cum sa faci asta cu noile „ajutoare” puse pe ochi.

Produse cosmetice recomandate pentru lentilele de contact

Produsele cosmetice hipoalergenice sunt cele mai bune produse cosmetice pentru lentile de contact. Ele sunt fabricate intr-un mediu steril, pe baza de apa, si nu contin parfum. Cum verifici toate aceste lucruri? Uitandu-te pe eticheta ingredientelor! Eticheta unor astfel de produse mentioneaza adesea “testat oftalmologic”, „fara parfum” sau „potrivit pentru ochii sensibili”.

Cosmeticele hipoalergenice si testate oftalmologic nu au deloc, sau au foarte putini conservanti (care nu provoaca alergii), insa, cel mai important, sunt testate de medici oftalmologi. Compozitia lor este gandita asa incat nu are risc de reactii alergice, acest lucru fiind confirmat prin teste specifice.

Produsele cosmetice hipoalergenice sunt testate pe pielea alergica si sensibila, insa, daca ai ocazia sa testezi un produs inainte de cumparare, fa-o timp de 24 pana la 48 de ore pentru a observa orice reactie nedorita.

Citește și:

machiajul cand porti lentile de contact

Poti consulta si aceasta lista cu produse sigure de folosit pentru machiaj. Imprieteneste-te cu produsele sub forma de gel, crema, lichid, si evita produsele sub forma de pudra.

Respecta mereu data de expirare a fiecarui produs cosmetic. Bacteriile adora uleiurile, apa si zaharurile din cosmetice, de aceea este important sa respecti data de expirare sau durata de viata pe care o are un produs de la deschidere: de exemplu, majoritatea produselor cosmetice dedicate zonei ochilor au o durata de viata de la 3 la maxim 6 luni. Aceste produse au o viata scurta deoarece contin minimul de conservanti, pentru a fi cat mai putin iritante cu ochii.

Daca ai facut o infectie oculara, nu mai folosi produsele cosmetice cu care ai intrat in contact, ba chiar te sfatuim sa le arunci, pentru ca prezinta risc mare de a fi contaminate bacterian.

Produse cosmetice nerecomandate

Produsele waterproof (rezistente la apa) NU sunt recomandate de catre medicii oftalmologi, deoarece acestea nu pot fi indepartate decat cu ajutorul unui demachiant pe baza de ulei, nerecomandat persoanelor care poarta lentile.

Citește și:

Alege baza de machiaj, fond de ten, farduri, pudra si blush-ul sub forma lichida, crema, mousse, baton sau pudra compacta (nu libera). In cazul produselor sub forma de pudra libera, riscul ca acestea sa intre in ochi la aplicare creste.

Citeste mai multe informatii la www.videt.ro

Foto: machiaj ochi fard albastru @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.