Setari Cookie-uri

5 Exercitii care vindeca MIOPIA

Miopia este o tulburare a vederii des intalnita si se manifesta prin incapacitatea de a vedea detalii la distante obisnuite. Cu alte cuvinte, persoanele care sufera de miopie nu vad bine la distanta.

5. exerciti pentru muschii oculari

Aceste exercitii vizeaza muschii cu rol in miscarea ochilor. Veti incerca sa va priviti sprancenele, apoi pleoapele inferioare. Din nou sprancenele si din nou pleoapele inferioare. Si tot asa in 20 de repetari. Acoperiti apoi ochii cu palemele pentru 30 de secunde.

exercitii pentru miopie

Apoi incercati sa va priviti urechea stanga si urechea dreapta - nu le veti vedea, insa veti duce la maxim ochii fie catre dreapta, fie catre stanga. Faceti 20 de repetari si relaxati ochii 30 de secunde, acoperindu-i cu palmele.

Apoi faceti 20 de rotri ale ochilor catre dreapta, relaxati prin aceeasi metoda ochii, apoi 20 de rotiri catre stanga si din nou relaxare.

Aceste exercitii le puteti face in fiecare zi sau de 2-3 ori pe saptamana. Va recomandam sa incepeti a le face intai de doua ori pe saptamana timp de o luna, apoi de trei ori pe saptamana in urmatoarea luna si tot asa pana ajungeti la exercitii zilnice.

Citește și:

Intial puteti avea dureri de ochi sau ameteala, mai ales la o zi dupa exercitii. Aceste simptome dispar treptat.

Atentionari speciale

Daca ati inceput aceste exercitii:

  • mancati zilnic morcovi sau alte legume/fructe portocalii - ochii vor avea nevoie de vitamine;
  • nu aveti voie sa dormiti cu fata sau ochii in perna;
  • nu aveti voie sa va apasati ochii, nici cand va relaxati.

Initial, aceste exercitii le puteti face cu ochelarii (sau lentilele de contact) la ochi, dar apoi sunt indicate fara a purta lentilele sau ochelarii.

Foto: exercitii miopie @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.