Setari Cookie-uri

Topul celor mai mari riscuri pe timp de vara

Vara este anotimpul veseliei, al dinamicii, al iesirilor in aer liber si al concediilor. Totodata insa acest frumos sezon predispune la multe riscuri cu privire la sanatate in special datorita temperaturilor ridicate care, se pare, sunt din ce in ce mai mari de la an la an.

Vara este anotimpul veseliei, al dinamicii, al iesirilor in aer liber si al concediilor. Totodata insa acest frumos sezon predispune la multe riscuri cu privire la sanatate in special datorita temperaturilor ridicate care, se pare, sunt din ce in ce mai mari de la an la an.

Astfel cei care circula pe strada la amiaza sau muncesc in aer liber precum si pentru cei care se expun la soare in timpul zilei exista unele riscuri pentru sanatate care sunt foarte serioase. Totodata si cei care lucreaza in aer conditionat (cum altfel pe asemenea calduri) sunt expusi unor riscuri in special respiratorii. Temperatura ridicata favorizeaza fermentatia, astfel ca multe alimente se pot strica intr-un timp foarte scurt in care n-au fost depozitate corespunzator si astfel devine vara si un sezon al afectiunilor digestive (in special toxiinfectii alimentare).

Citește și:

Care sunt cele mai mari riscuri la care ne expunem vara?

Lesinul si deshidratarea

Deshidratarea si starea de lesin sunt printre cele mai frecvente manifestari ale populatiei la temperaturile ridicate. Odata cu venirea verii cei care circula in mijloacele de transport in comun precum si cei care merg ziua in aer liber cu diverse scopuri (indiferent ca merg pe jos sau in masina fara aer conditionat) risca in special deshidratarea. Oamenii nu s-au invatat sa consume multe lichide pe zi, consum ce le asigura atat dezintoxicarea permanenta printr-un flux renal foarte bun, o tensiune arteriala propice si totodata sanatatea tesuturilor, apa reprezentand un important mediu de schimb. Odata cu deshidratarea care se produce atat prin transpiratie (se pierd si ioni ceea ce duce la tulburari metabolice importante) cat si respiratorie se produc anumite modificari in organism, dintre care: modificari cardio-vasculare reprezentate prin oscilari le tensiunii arteriale, cresterea pulsului, dar si alte modificari: incetinirea fluxului renal ce predispune la infectii urinare, scaderea secretiilor mucoaselor ceea ce duce la impidicarea functiilor fiziologice de curatare sau metabolism (vaginoze, sucarea gatului cu amigdalita si tuse, tulbrari digestive), ameteli, cresterea frecventei resiratorii si chiar lesin. Cu siguranta cei care circula in mijloacele de transport in comun au asistat in fiecare vara la macar un caz de lesin. In spatiile aglomerate exista si o scadere a concentratiei de oxigen din aer ce predispune la lesin.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.