Setari Cookie-uri

Topul celor mai mari riscuri pe timp de vara

Vara este anotimpul veseliei, al dinamicii, al iesirilor in aer liber si al concediilor. Totodata insa acest frumos sezon predispune la multe riscuri cu privire la sanatate in special datorita temperaturilor ridicate care, se pare, sunt din ce in ce mai mari de la an la an.

Arsuri solare si insolatie

Toata lumea e indragostita de bronz si, cum rabdarea este o calitate rara, majoritatea oamenilor doresc sa aiba o piele ciocolatie in doar cateva zile. Astfel o alta patologie foarte frecventa vara este reprezentata de arsurile solare care se pot asocia sau nu cu insolatie. Arsurile pielii sunt impartite in functie de tipul agentului care le produc iar din punct de vedere al gravitatii prezinta mai multe grade. Arsurile solare pot merge pana la gradul II (cand apar basicutele umplute cu lichid transparent) sau chiar grad III (cand necesita spitalizare obligatorie, afectand si straturile profunde ale pielii, veziculele sunt multiple, pielea foarte rosie si sensibila, pe alocuri chiar iritata sau infectata). Daca suferiti de o arsura solara si nu aveti timpul sau posibilitatea sa va prezentati la medic, mergeti neaparat la farmacie si cereti spray-uri medicale pentru arsuri de acest gen. Acestea se vor folosi cateva zile si asigura o buna vindecare a pielii, caci altfel pialea se va vindeca deficitar, imbatraneste repede, se rideaza si, ceea ce este cel mai grav si deloc rar, se “pateaza” cu mici alunite ce pot prezenta, evident, un risc cancerigene.

Citește și:

Afectiuni respiratorii. Vara datorita aerului conditionat multe persoane sufera de afectiuni respiratorii. Acestea se datoreaza alternantei cald-rece precum si efectelor aerului conditionat asupra mucoaselor respiratorii: uscaciune, diminuarea secretiilor, ingreunarea autocuratarii.

Toxiinfectiile alimentare. Caldura favorizeaza fermentatia, astfel vara alimentele se strica mai repede iar germenii au conditii mai bune sa se inmulteasca. De aceea multe persoane fac toxiinfectii alimentare. Se recomanda sa consumati doar produse avizate, cu termen de valabilitate inscriptionat pe ambalaj si pastrate corespunzator indicatiilor de pe ambalaj.

Inecul. Cazurile de inec se inmultesc considerabil in perioada in care cele mai multe persoane isi iau concediu si cei mai predispusi sunt tinerii care se aventureaza in apa (mare, lacuri, rauri). Acolo unde scaldatul este permis exista echipe medicale si de salvare care pot interveni, insa in zonele rurale spre exemplu salvarea de la inec a unei persoane de multe ori esueaza.

Citește și:

Muscaturi de insecte. Insectele pot fi purtatoare de microbi si este bine sa ne ferim de intepaturile lor. Sa nu uitam ca din cauza piscaturilor de tantari a fost declansata o epidemie de meningita. Este bine pentru siguranta noastra sa utilizam solutii de piele care indeparteaza insectele.

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.