Setari Cookie-uri

Topul celor mai mari riscuri pe timp de vara

Vara este anotimpul veseliei, al dinamicii, al iesirilor in aer liber si al concediilor. Totodata insa acest frumos sezon predispune la multe riscuri cu privire la sanatate in special datorita temperaturilor ridicate care, se pare, sunt din ce in ce mai mari de la an la an.

Accidente vasculare cerebrale. Acestea apar din cauza caldurii si a cresterii batailor inimii, fiind foarte numeroase vara mai ales in randul batranilor care ies din casa ziua la amiaza. De aceea se recomanda ca la orele amiezii sa stati la adapost.

Infarcte. Infarctele miocardice sunt mai numeroase vara si tot in acest anotimp apar si la tineri pentru ca acestia, infierbantati de soare si eventual dupa practicarea unui sport (fotbal de exemplu) se gandesc sa se racoreasca sarind in apa. Trecrea brusca de la caldura la temperatura rece a apei stopeaza inima provocand infarcte miocardice. Din pacate tinerii reusesc mai greu sa supravietuiasca unui astfel de infract fata de batrani pentru ca ei nu au mecanisme de adaptare asa de bune ca oamenii in varsta. Nici acestia din urma nu sunt protejati de infarcte vara mai ales daca se expun prelungit la soare.

Citește și:

Cancer de piele. Aceasta afectiune deosebit de grava porneste adesea de la nivelul unei alunite care se onsidera a fi avut potential cancerigen. De aceea este bine sa mergeti anual la un control al alunitelor. Cei mai predispusi la aceasta afectiune sunt batranii si cauzele exacte ale declansarii nu se cunosc intocmai, insa s-a observat ca cei care au avut in familie cazuri de cancer de piele, au lucrat timp indelungat in aer liber sau au suferit repetate arsuri solare (mai ales inainte de 18 ani) prezinta o incidenta mai mare privind cancerul de piele.

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.