Setari Cookie-uri

9 Sfaturi pentru a infrunta caldura

Vara este in toi si zilele toride ne pot influenta serios felul in care ne simtim, randamentul, buna dispozitie si, de ce nu, imaginea. Caldura reprezinta un factor de stres pentru organism si avem nevoie de energie pentru a infrunta temperaturile ridicate, pentru a minimaliza raspunsul sistemic al organismului si a inlatura raul produs de caldura. In cazul persoanelor sensibile sau suferinde de unele boli cronice, cum ar fi cele ale aparatului cardio-vascular, caldura reprezinta un adevarat dusman al starii de sanatate si poate pune in pericol chiar viata. De aceea este necesar sa cunoastem cateva reguli simple insa deosebit de utile pentru a preveni efectele nedorite ale caldurii asupra organismului.

7. Programarea activitatilor fizice intense

Solicitarile fizice intense nu trebuie sa le faceti la mijlocul zilei, acestea cresc de asemenea temperatura corpului, alaturi de medil foarte cald de asemenea. Este bine sa efectuati eforturile fizice dimineata devreme, cand este racoare, sau seara aproape de inserat.

8. Servetele umede, brumizatoare

Pentru scurte racoriri si pentru inlaturarea transpiratiei este indicat sa purtati servetele umede si brumizatoare cu apa termala.

9. Aromaterapie

Puteti utiliza pentru baie sau birou ori camera arome de menta, acestea stimuleaza intr-un mod special organismul astfel incat confera senzatie de racoare. Japonezii folosesc uleiuri de lavanda si menta chiar si in aerele conditionate. Cateva picaturi de aroma de menta va mentine un tonus excelent pentru intreaga zi.

Nu neglijati aceste sfaturi simple privind lupta cu caldura. Cum spuneam mai sus, efectele acesteia pot fi destul de grave, de aceea cu cateva masuri simple putem preveni perturbari grave ale sanatatii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.