Setari Cookie-uri

Cele cinci secrete ale longevitatii

Inca din timpuri stravechi oamenii au incercat sa gaseasca solutii ciudate si potiuni magice pentru a infrunta batranetea si moartea, dorindu-si sa ramana mereu tineri. Mai intai si-au dorit tineretea pentru mentinerea tonusului functiilor vitale, al rezistentei la stres si oboseala, insa ulterior batranetea a fost respinsa si din cauza factorului estetic. Ce femeie nu fuge de riduri sau albirea parului?

Masajul relaxeaza dar si intensifica circulatia, fiind util dupa activitatile sportive. Efectuat singular nu poate avea efectele alergarii de exemplu, nu poate inlocui sportul. Si ca tot vorbim de sport, acesta ajuta si la mentinerea siluetei.

3. Somnul

Odihna este deosebit de importanta, in timpul somnului fiind inhibate unele procese si declansate cele de reparatie celulara, regenerare, refacere a sistemelor energetice, eliberarea tensiunilor psihice si restabilirea echilibrului endocrin. Somnul cel mai bun e cel cu vise (descarca si tensiunile psihice) si de durata 7-8 ore pe noapte la adult, 10 ore pe noapte la copil.

4. Exercitiul mintii

Degeaba mananci sanatos si dormi bine daca nu iti antrenezi si mintea. Nu este o gluma, este demosntrat ca cei care invata mult sunt mai longevivi, cu conditia sa asocieze stilului lor de viata si un program sportiv. Incercati sa invatati in fiecare zi ceva, sa cititi macar 20 de pagini pe zi, va va fi foarte util.

Citește și:

5. Pozitivismul

Una din cele mai mari forte pe care le avem este cea a mintii. Felul de gandire ne influenteaza viata, dar si sanatatea. Se stie ca depresiile scad imunitatea, predispun la migrene si la tot felul de infectii, anxietatea duce la boli de inima etc. Ce se intampla? Atunci cand suntem anxiosi, depresivi, stresati, tristi, in organismul nostru se produc multe modificari, sunt secretate substante cu rol hormonal sau in activitatea sistemului nervos care epuizeaza sistemul energetic, scad activitatea celulelor si de asemenea productia de celule albe (cu rol imun) si de anticorpi. Se cunoaste deja ca psihicul poate declansa diverse boli, existan o specialitate care se ocupa cu astfel de situaii numita psihosomatica (psihologie medicala).

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
7 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.