Setari Cookie-uri

Un mort si 190 cazuri noi de gripa porcina

Au fost confirmate 190 de cazuri noi de gripa cu virus A/H1N1 pandemic. Romania a inregistrat cel de-al doilea caz de deces prin gripa AH1N1.

Au fost confirmate 190 de cazuri noi de gripa cu virus A/H1N1 pandemic.

Romania a inregistrat cel de-al doilea caz de deces prin gripa AH1N1.

In ultimele 24 de ore, au fost confirmate 190 de cazuri noi de gripa cu virus A/H1N1 pandemic.

gripa Numarul total al cazurilor confirmate in Romania, pana la data de 24.11.2009, ora 12:00, este de 2258 (fața de numarul total de 1966 de cazuri, declarate ieri, si alte 190 de cazuri noi, declarate astazi, se adauga inca 102 cazuri de imbolnaviri cu AH1N1, datorita reevaluarii epidemiologice a focarului Sinaia - prin confirmarea clinica si epidemiologica a 4 cazuri - si neraportarii, de catre DSP Botosani, a 98 de cazuri confirmate pe criterii clinice si epidemiologice).

In acest context, vor fi suspendate, pentru 7 zile, incepand de astazi, cursurile din urmatoarele unitati de invatamant:

Bacau - Scoala “Spiru Haret” nr. 18
- Colegiul Tehnic “Dumitru Mageron”.
Bucuresti – Gradinița “Little Angels Nursery”.

Citește și:

Astazi, Romania a inregistrat primul deces prin gripa noua A/H1N1

Este vorba despre un barbat de 43 de ani, din Siret, judetul Suceava care a decedat in data de 20 noiembrie a.c. şi pentru care am primit in cursul acestei dimineti confirmarea infectarii cu virusul gripal A/H1N1, care a şi cauzat decesul acestuia.

Barbatul a fost internat in data de 15 noiembrie a.c. in sectia de boli infectioase de la Spitalul Municipal Radauti cu simptomatologie moderata.

Evolutia rapida nefavorabila a pacientului s-a datorat afectiunilor asociate pe care acesta le avea- obezitate, diabet zaharat şi hipertensiune arteriala.

Bolnavul a decedat, in ambulanta, in timpul transferului catre spitalul de boli infectioase Iaşi, prin stop cardio-respirator

Membrii familiei nu prezinta simptomatologie respiratorie şi au fost informati privind masurile protectie. De altfel, au şi primit maşti pentru protectia in timpul ceremoniei de inhumare

In Spitalul de Boli Infectioase Iaşi mai sunt internati inca 10 pacienti, care prezinta forme severe de boala, 5 dintre aceştia sunt ventilati mecanic. Cazurile provin din judetele arondate centrului universitar Iaşi

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.